24. mai i Oslo - Cognacsmaking med Martell

Thierry Giraud, Martell Brand Ambassador, kommer til Norge for å fortelle om Martell. Få med deg det spennende foredraget mens du smatter på hele 10 av Martells produkter.

Historien om Martell går helt tilbake til 1800-tallet da Jean Martell, som for øvrig var født i Jersey, kom til Cognac og grunnla Martell allerede i 1715. Martell er derfor å regne som det aller eldste av de største cognachusene.

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="meldpaa"> Meld deg på her (klikk)

Allerede i 1721 eksporterte Martell mer enn 200 000 liter til England. Da Jean Martell døde i 1753, var Martell allerede et blomstrende og anerkjent forteak som gikk videre til hans to sønner, Jean and Frédéric. De skiftet navn til J & F Martell, men sørget for å opprettholde den gode kvaliteten Martell var kjent for. I 1868 begynte eksporten til Asia, Kina, Japan samt Hong Kong.

I 1912 skapte Edourad Martell den tidløse klassikeren Martell Cordon Bleu. Cordon Bleu er kronjuvelen i Martell-porteføljen med sin unike stil og elegante karakter. Er lagret på fat inntil 35 år.
 

I 1965 mottok Martell Grand Prix de l'Exportation (Export Awards) og Martell finnes i dag i ca. 140 land.

I 2001 ble Martell & Co en del av Pernod & Ricard som i dag er det tredje største vin- og brennevinsfirmaet i verden. Globalt sett er Martell en av Pernod Ricard's 12 mest lønnsomme merker, med et årlig salg på totalt 9,9 millioner liter.

Martell er en av få cognachus som fortsatt har sitt eget "slott". Slottet heter Chateau de Chanteloup og her kan VIP-gjester overnatte og nyte gode måltider, selvsagt mens de lærer mer om Martell og selve produksjonen.

Det som gjør Martell unik, er kombinasjonen av druene som brukes, destillasjonsmetoden og lagring. I tillegg har Cellar Master Bruno Lemoines ferdigheter stor betydning.

Martell bruker druer fra de fire beste regionene i Cognac; Borderies, Grand Champagne, Petite Champagne og Fine Bois, med en stor dominans av eaux-de-vie fra Borderies-regionen. Dette gir Martell en myk, rund og fyldig karakter med duft av fioler. Martell destillerer ikke det tyngste bunnfallet fra druen (lies), noe som gir eaux-de-vie med høyre kvalitet og delikat smak. Denne kvelden vil du få anledning til selv å smake på resultater av de forskjellige produksjonsmetodene. Martell cognac blir kun lagret i fat av troncais-eik, noe som gir mykere og lettere smak.

Alle Martells cognacer er laget av unike eaux-de-vie, lagret i egne kjellere i minimum 9 år for VS kvalitet. Martell & Co produserer, eksporterer og markedsfører noen av verdens fineste cognacer og er kjent for sin sofistikerte smak og førsteklasses kvalitet .
 
Det vil på Gamle Logen være mulighet til å smake følgende 10 cognacer:
 
 
 
 
● Eaux-de-vie - uten Lies (Martell sin destilleringsmetode)
 
● Eaux-de-vie - med Lies
 
● Eaux-de-vie lagret på Troncais fat (Martell lagringsmetode)
 
● Eaux-de-vie lagret på Limousin fat
 
● Eaux de vie Borderies.
 
Arrangementet er avholdt

Tid: 24. mai 2005 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen,
Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Kurset varer til ca. kl. 21:30

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende. Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 240505 . Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 20.05.04 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail .

Kommende kurs

Til toppen