244 000 deles ut

I år deles det ut 244 000  kroner i stipend fra Hans R. Larsens legat til unge kokker og servitører.
Redaksjonen
31 Oktober 2008 - 16:06

Stipendene skal bidra til faglig utvikling og fornying i serveringsnæringen.
 
Stiftet i 1967
Legatet blestiftet i 1967, og har som formål å støtte videreutdanning av hotellfagelever som har vist særlig evner i matlagning.
 
Legatet gir i dag stipend til mat- og drikkefaglig videreutvikling/praksisplasser for unge kokker og servitører.
 
Og i år er det altså 244 000 kroner som deles ut.
 
Disse får
Kathrine Venstøp tildeles 10 000 kroner til dekning av livsopphold i forbindelse med praksisplass ved restauranten Le temps de Cerises i Fayence.
 
Malin Hammerø tildeles 20 000 koner til dekning av videreutviklingsprogram.
 
Mai Linn Dale tildeles 20 000 kroner til dekning av livsopphold i forbindelse med praksisplass ved en restaurant i Tokyo.
 
Pernille Aga tildeles 50 000 kroner til commisopphold ved lærebedrift(er) i Australia.
 
Annemari Erlbeck tildeles 15 000 kroner til dekning av kurskostnader ved Ecole Gastronomique Bellouet Conseil i Paris.
 
Adrian Løvold tildeles 30 000 kroner som kompensasjon for manglende lønn under trening og forberedelse til konkurransen Bocuse d'Or.
 
Eivind Austad tildeles 75 000 kroner til dekning av livsopphold i forbindelse med praksisplass ved restaurant Mutsukari i Tokyo.
 
I tillegg opprettholder mann tradisjonen med at vinnerne av Norges Cup får tildelt stipend på seks tusen kroner per person. Totalt er dette 24 000 kroner.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her