28. februar i Oslo - Smak naturlige viner

Fetzer er med sine økologiske rene viner verdenskjent som eksempel for etterfølgelse. Bli med oss denne siste februardagen og smak ikke mindre enn 12 viner som viser hva som ligger bak.
Redaksjonen
14 Januar 2005 - 12:38

Det blir ingen enkel oppgave når vi denne kvelden skal pløye oss igjennom ikke mindre enn 12 av Fetzers viner. Og kyndig hjelp har vi i høyeste grad når Dennis Martin, Group Winemaker hos Fetzer, er med oss hele veien.

Fetzer er en av californisk vinindustris virkelige bastioner. Fra den spede begynnelse som liten familiedrevet vingård i 1969 til dagens proporsjoner er Fetzer ikke bare et av de store vinhusene med mye kapital i ryggen men også et av de mest toneangivende. Derfor er også produktporteføljen omfattende, og stadig mye kategorier følger.

For en innovativ vinprodusent som Fetzer satser nær sagt selvsagt intenst på økologisk jordbruk og er innehaver av Nord-Amerikas største areal med økologiske vinmarker. Bonterra-vinene er ikke bare garantert rene hva fremstilling angår, men som viner er de også svært godt laget.

Klimaet varierer mye fra de kjøligere vestligste områdene (blant annet Hopland) til de østlige sonene som ligger kloss inntil Nevada-ørkenen og dermed er både tørre og hete. Området rundt Hopland er derfor godt egnet for hvitvinsdruer og stilen blir derfor ikke så tung og kraftig som ellers i California. Det kommer veldig klart til uttrykk i de hvite Bonterra-vinene.

Seminaret er nå avholdt

Her er de 12 vinene vi skal smake fra fra Fetzer:

Dyp gyllen farge. Intens duft av eple, sitrus, modent pære og vanilje. Vinen er meget fyldig med en fin syrestruktur og en lang behagelig ettersmak.

Frisk duft av fersken og vanilje, noe som gir en kremaktig ferskensmak. Lang og kremaktig ettersmak.

En klassisk new world Chardonnay med duft av ananas, sitron, litt vanilje og melon.

Frisk og elegant vin mad innslag av blomster, aprikos, honning og grønne epler. God fylde og deilig syrestruktur som gir vinen lang frisk ettersmak.

Aroma av kirsebær og vanilje med hint av krydder. Smaken er fyldig med søte bær og vanilje, med en lang, behagelig ettersmak.

Mørk rød. Animalsk duft av mørke bær, sort pepper, røyk og flott integrert eik. Fyldig og kompleks vin med pen balanse og lang ettersmak.

Dyp rød farge. Aromaer av modne plommer, tranebær og bringebær. God syrestruktur, faste tanniner og avsluttes med en myk og lang ettersmak.

Frisk fruktig aroma med innslag av bringebær, bjørnebær, solbær og litt sjokolade. Vinen har medium fylde med varm frukt og lang ettersmak.

Dyp rød i fargen. Toner av kirsebær , bjørnebær, vanilje og tobakk. Fyldig og bløt vin med modne tanniner og en fin syrestruktur. Behagelig avslutning.

En velkomponert vin fra California. Duft av bjørnebær, krydder og vanilje. Dyp rød farge og innslag av sjokolade og krydder på nesen.

Konsentrerte aromaer av bjørnebærbær, nellik, sjokolade og 'sandalwood'. Fyldig, krydret vin med fin fylde og flott avslutning.

En moden vin med smak av plommer og bjørnebær.

Seminaret er nå avholdt
 
Tid: 28. februar 2005 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen,
Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende. Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 280205. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 24.02.05 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Motta e-post om nye kurs hos Apéritif
Dersom du er interessert i å motta e-post når nye kurs legges ut på våre nettsider kan du fylle ut dette påmeldingsskjemaet:
 

Ja, jeg vil ha melding om nye kurs pr. e-post

Navn: 

E-post: 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik blir et smørbrød til en fullverdig middag
Dagens rett

Slik blir et smørbrød til en fullverdig middag

Saftige skiver av rosastekt biffkjøtt på godt brød med brie og aioli. Mer trenger du faktisk ikke. Bare oppskriften, og den får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her