31. januar i Oslo - Eksklusiv middag med Antinori

Opplev en velkomponert fireretters middag med toppviner fra et av Italias fremste vinhus.
Redaksjonen
18 Januar 2008 - 18:33

Den første middagen med Antinori ble fulltegnet på kort tid, men vi har fått muligheten til å sette opp en ny middag torsdag den 31. januar!
 
Gjennom en delikat fireretters meny satt opp av de kyndige kokkene på Restaurant Amici, vil du selv oppleve kompleksiteten og raffinementet til de mange vinene vi presenterer.
Bli med oss på en uforglemmelig aften med noen av Italias beste viner!
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor.
 
Perfekte kombinasjoner
Denne kvelden får du møte Filippo Pulisci, som skal ta deg med inn i den fascinerende historien til et av Italias ledende vinhus - Antinori.
 
Til den spennende menyen får du servert ikke mindre enn 11 kvalitetsviner, samt en ekte italiensk avslutning i form av en flott grappa.
 
Pass på å ikke gå glipp av dette unike arrangementet - meld deg på i dag!
Les mer om Antinori nederst i denne artikkelen.
Påmeldingslenken finner du nedenfor.
 

Meny
 
Antinori
Winemakers Dinner
-
Restaurant Amici
31. januar 2008
(ekstrakurs)
 
Apéritif
Villa Antinori Bianco 2006
*
Pepperstekt kongekrabbe i åpen lasagne, steinsoppskum og jordskokksalat
Villa Antinori Bianco 2006
Bramìto del Cervo 2006
Cervaro della Sala 2006
**
Grillet kalv på trøffelrisotto og selleripuré
Pèppoli Chianti Classico 2005
Villa Antinori 2004
Tenute Antinori Riserva 2001
***
Helstekt villsvin med rosmaringnocchi, brokkolipuré og rødvinssaus
Badia a Passignano Riserva 2004
Pian delle Vigne Brunello di Montalcino 2000
Guado Al Tasso 2003
*****
Sitron brulée med mangosorbet
Muffato della Sala 2005
******
Kaffe
Antinori Grappa Tignanello
*

Dette får du servert denne kvelden:
 

è Meld deg på ventelisten her (klikk)
Arrangementet er nå avholdt

Tid: torsdag 31. januar 2008, kl. 19.00 - 23:00
Pris: kroner 995,-
Sted: Restaurant Amici, Henrik Ibsens gate 90, 0255 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 70230545705, Apéritif AS, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 310108.
 
Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 23.01.08 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
 
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Århundrelang ekspertise
Helt siden 1300-tallet har 26 generasjoner av familien Antinori perfeksjonert vinmakerkunsten, og huset regnes i dag som blant de aller fremste i Italia.
 
Tross sin lange erfaring med vinproduksjon er Antinori et moderne firma kjent for evnen til å eksperimentere. Firmaet ledes i dag av Piero Antinori, sammen med sine tre døtre Albiera, Allegra og Alessia.
 
Familien har i sitt kjerneområde i en rekke eiendommer i Toscana og Umbria, men de har også investert i nye vinmarker i Chile, USA og Ungarn, i tillegg til hus i andre områder av Italia.
 
Badia a Passignano
Den 215 hektar store vingården ligger i nærheten av Sqambuca Val di Pesa, og har noen av de beste forholdene for dyrking av vindruer i hele Chianti Classicoområdet - et jordsmonn bestående av kalkstein, samt at området ligger mellom 250 og 300 meter over havet.
Området har bidratt til stor grad til Chianti sitt renomé og historiske viktighet, noe vi finner igjen I hundrevis av bøker som priser disse Sangiovese-vingårdene, og som vi finner i Firenze's Archivo di Stato. I 1983 ble det funnet et flere tusen år gammelt eksemplar av vitis vinifers (vinranke) på vingården, noe som vitner om områdets lange vintradisjoner.

Området gjennomgår for tiden også en betydelig replanting av hovedsakelig førsteklasses Sangiovesestiklinger fra Santa Cristina vingården, men en liten del av gården plantes med Cabernet Sauvignon og Syrah.
 
Påmeldingslenken finner du ovenfor.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne får rekesesongen en pangstart
+
Ukens vin

Med denne får rekesesongen en pangstart

Den er dessuten ekstra gunstig priset (satt ned en 50-lapp fra 8. mai), og byr derfor på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Best blant bestillingsnyhetene i mai: Det skal godt gjøres å overgå chablis på dette nivået
+
Tester

Best blant bestillingsnyhetene i mai: Det skal godt gjøres å overgå chablis på dette nivået

Nydelige 2022-burgundere, strålende rieslinger, fantastiske champagner og lekre 2021-bordeauxer er noen av de andre høydepunktene blant de drøyt 1300 vinene som er testet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nyhetene i basisutvalget: Nå kan du legge en ny favoritt til listen av rødviner - og denne er aller kulest
+
Tester

Nyhetene i basisutvalget: Nå kan du legge en ny favoritt til listen av rødviner - og denne er aller kulest

For trousseau og synonymet bastardo er de mest interessante av vinnyhetene i basis i mai.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste
Dagens rett
Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste

Vi har gitt den store sommerfisken, makrellen, internasjonalt og sesongriktig følge i denne retten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne får rekesesongen en pangstart
+
Ukens vin

Med denne får rekesesongen en pangstart

Den er dessuten ekstra gunstig priset (satt ned en 50-lapp fra 8. mai), og byr derfor på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Best blant bestillingsnyhetene i mai: Det skal godt gjøres å overgå chablis på dette nivået
+
Tester

Best blant bestillingsnyhetene i mai: Det skal godt gjøres å overgå chablis på dette nivået

Nydelige 2022-burgundere, strålende rieslinger, fantastiske champagner og lekre 2021-bordeauxer er noen av de andre høydepunktene blant de drøyt 1300 vinene som er testet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når asparges er for dyrt, går du for selvplukket strutseving - helt gratis

Strutsevingen ble veldig raskt klar til å høstes. Akkurat nå plukker du den ute i naturen, en helt gratis og ikke minst utrolig god grønnsak. Og en perfekt erstatning for dyr importert grønn asparges.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nå er det dokumentert: Norge har noen av de rimeligste luksusmenyene

Norge inntar 10. plassen over de dyreste Michelin-menyene – langt bak våre naboland – i en oversikt utviklet av Chef’s Pencil. Det er noe som bør utnyttes til bransjens fordel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tortillaene kan fint fylles med fisk - det smaker knallgodt når de stekes på denne måten
Dagens rett

Tortillaene kan fint fylles med fisk - det smaker knallgodt når de stekes på denne måten

Tortillaene kan fint fylles med fisk - det smaker knallgodt når de stekes på denne måten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyhetene i basisutvalget: Nå kan du legge en ny favoritt til listen av rødviner - og denne er aller kulest
+
Tester

Nyhetene i basisutvalget: Nå kan du legge en ny favoritt til listen av rødviner - og denne er aller kulest

For trousseau og synonymet bastardo er de mest interessante av vinnyhetene i basis i mai.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her