Drikke
31. oktober 2011 i Oslo - Stor Bordeaux Grand Cru-smaking

31. oktober 2011 i Oslo - Stor Bordeaux Grand Cru-smaking

Møt eieren og vinmakeren av et av Bordeaux' Grand Cru Classé châteaux, Laroque, og smak hele ni viner hvorav syv årganger av deres toppvin.
Redaksjonen
18 Oktober 2011 - 15:20

Bordeaux regnes av mange som verdens navle for røde viner, og med optimale klimatiske og geologiske forhold har viner herifra blitt nær sagt mytiske.
 
Denne kvelden får du oppleve Saint-Emilion på sitt beste, i det eieren og vinmakeren ved Château Laroque, Xavier Beaumartin, leder oss igjennom en smaking av hele ni elegante viner.
 
Gå ikke glipp av denne unike smakingen
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
To eiendommer, syv årganger
Du får selv oppleve elegansen og raffinementet som har gjort Bordeaux til verdens mest berømte vinområde i det vi smaker ni viner fra to forskjellige eiendommer, hvorav hele syv årganger av deres toppvin.
 
Her får du virkelig oppleve hvor forskjellige de enkelte årgangene kan være, og selv smake hvordan vinene utvikler seg ved lagring.
 
Det er selveste Xavier Baumartin som leder kveldens smaking og som gir deg et godt innblikk i Bordaux' og Saint-Emilion unike egenskaper og berømte historie. 
 
Foredraget blir holdt på engelsk.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Århundrelange tradisjoner
Château Laroque er den største eiendommen i Saint-Emilion med 61 hektar udelt vinmark, hvorav kun 27 hektar av de beste tomter og eldste vinstokker brukes til produksjon av Château Laroque Grand Cru Classé.
 
Château Laroque's historie kan spores helt tilbake til den Anglo-Normanniske invasjonen. Alt som i dag gjenstår av slottets føydale fortid er det imponerende tårnet fra det 12. århundre, som ble stående da slottet ble gjenoppbygd i det 17. århundre.
 
Salget av eiendommen til Beaumartin-familien i 1935 markerte starten på en ambisiøs reise, som omfattet en stor replanting av vinstokker i 1962 og en utrettelig søken etter stadige forbedringer.
 
På 1990-tallet bar arbeidet frukter i det Château Laroque fra 1996-årgangen ble forfremmet til Grand Cru Classé.
 
Nåværende vinmaker Xavier Beaumartin, tok over driften av slottet i 2004, noe som var et synlig tegn på familiens engasjement og tilknytning til gården, og som hjulpet Château Laroque å gjenoppbygge sin prestisjetunge fortid.
 
Bruken av moderne produksjonsteknikker kombinert med stor erfaring i lagring gjør det mulig for Château Laroque å lage en vin som både er elegant og balansert, og som kombinerer sine enestående egenskaper med den uforlignelige karakteren skjenket fra naturens side.
 
Gå ikke glipp av denne enestående Grand Cru-smakingen - meld deg på i dag.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Vinene du får smake denne kvelden er:
 
• Château Peymouton 2009, kr 209,90 (spesialbestilling)
• Château Peymouton 2008, kr 209,90 (spesialbestilling)
• Château Laroque 2008, kr 359,90 (spesialbestilling)
 
• Château Laroque 2007, kr 319,90 (spesialbestilling)
• Château Laroque 2005, kr 389,90 (spesialbestilling)
 
• Château Laroque 2003, kr 349,90 (spesialbestilling)
• Château Laroque 2001, kr 389,90 (spesialbestilling)
• Château Laroque 2000, kr 389,90 (spesialbestilling)
 
Vi tar forbehold om enkelte endringer i årganger

• Meld deg på her (klikk)
 
Dette arrangementet er nå avholdt
 

Tid: Mandag 31. oktober 2011 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 23.10.11 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Innbakte pølser er skikkelig fredagsmoro
Dagens rett
Innbakte pølser

Innbakte pølser er skikkelig fredagsmoro

Både store og små kan fritt velge hva de fylles med. Nyt dem i hjemmet eller pakk dem med i sekken og grill over bålet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du plukket mye bær fra hage eller skog, har du det du trenger til denne lettlagde langpannekaken
Ukens kake
Saftig bærkake i langpanne

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en autentisk gresk smaksopplevelse med denne lammegryten
Dagens rett
Arni Kleftiko lammegryte fra Hellas

By på en autentisk gresk smaksopplevelse med denne lammegryten

Den godgjør seg i ovnen i porsjonspakker og setter en ekstra spiss på måltidet. Greske viner i toppklassen løfter måltidet enda noen hakk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sikre deg Sonoma-pinot noir og Napa-cab til fantasipriser
Godbiter i pollisten

Sikre deg Sonoma-pinot noir og Napa-cab til fantasipriser

I reklamen står det at dette er en no-brainer å drikke, men jeg vil si at det er å underselge denne Sonoma-pinot noiren grovt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Innbakte pølser er skikkelig fredagsmoro
Dagens rett
Innbakte pølser

Innbakte pølser er skikkelig fredagsmoro

Både store og små kan fritt velge hva de fylles med. Nyt dem i hjemmet eller pakk dem med i sekken og grill over bålet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du plukket mye bær fra hage eller skog, har du det du trenger til denne lettlagde langpannekaken
Ukens kake
Saftig bærkake i langpanne

Forsiden akkurat nå - 3

Fordyp deg i sangiovesedruens kvaliteter med Master of Wine Sebastian Bredal
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking Oslo 6. September

Fordyp deg i sangiovesedruens kvaliteter med Master of Wine Sebastian Bredal

Du får smake 7 viner fra topp produsenter som alle tolker sangiovesedruen på ulike måter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du lager disse av fiskerestene, blir det ikke en smule igjen
Dagens rett
Fiskepanetter som i India

Når du lager disse av fiskerestene, blir det ikke en smule igjen

Panetter eller kroketter er reneste snacksen som er helt umulig å ikke like. Kanskje bør du lage dobbel porsjon først som sist.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.
Matkurs og vinkurs
Apéritifs Vinskole del 1

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.

Å kunne noe om vin blir stadig viktigere. Både å forstå hva vin er, hvordan den smaker og hvordan du velger riktig vin til mat. Nå tilbyr vi deg som tørster etter enda mer kunnskap om vin, å bli elev ved Apéritifs Vinskole.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en autentisk gresk smaksopplevelse med denne lammegryten
Dagens rett
Arni Kleftiko lammegryte fra Hellas

By på en autentisk gresk smaksopplevelse med denne lammegryten

Den godgjør seg i ovnen i porsjonspakker og setter en ekstra spiss på måltidet. Greske viner i toppklassen løfter måltidet enda noen hakk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her