418 søkte jobb

Utestedet Skihytta i Trysilfjellet fikk 418 søkere da de skulle ansette nye servitører. Men nordmenn var det vanskelig å få tak i.

Det var nemlig bare en nordmann som søkte jobb. Hele 417 av de som søkte var fra Sverige. Og selv om det bare var en nordmann i søkerbunken, ble det ingen jobb. Vedkommene nådde ikke opp.
 
Sesongslutt
Søkerantallet fra Sverige kan skyldes at Skihytta åpner i den perioden da restauranter langs kysten i Sverige avslutter sin sesong.
 
- Da jeg snakket med noen av søkernes referanser, viste det seg at en del av dem jobbet på slike restauranter. Derfor kan det jo være en sammenheng der, mener Rita Bergqvist som driver Skihytta.
 
Hun ble svært overrasket da hun så alle søknadene. Underveis ble det klart at Skihytta ikke kunne gi jobb til selv de best kvalifiserte søkerne.
 
Overkvalifisert
- De beste var faktisk overkvalifiserte i forhold til å jobbe hos oss. Derfor måtte vi dessverre gi dem negativ tilbakemelding. Jevnt over var alle søkerne godt kvalifiserte, noe som gjorde at vi kunne velge fra øverste hylle da vi skulle ansette de sju vi søkte etter, sier Bergqvist til Østlendingen.
 
Pusset opp
Restaurant Skihytta har blitt pusset opp og har fått nytt kjøkken og 70 nye spiseplasser. Bergqvist gleder seg til sesongen, som starter 7. desember.
 
- Oppussingen har gitt Skihytta et kjempeløft. Nå får vi bare håpe at gjestene vil trives like godt der som vi og våre 15 ansatte gjør, sier Rita Bergqvist.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen