5 flotte viner fra Burgund møter 5-retter fra Klosteret
Foto: (Klosteret)
Winedinner i Oslo

5 flotte viner fra Burgund møter 5-retter fra Klosteret

Bli med på en helt unik aften med viner fra Albert Bichot. Vinprodusenten som er kjent for sine flotte viner og som blender av P.A. Larsen-vinene fra Burgund.
Mina Hovden
02 Juli 2025 - 12:54

Hold av den 22. oktober og sikre deg plass. Albert Bichot er elsket av mange nordmenn, så her er det stor fare for at billettene selges raskt.

Klosteret trenger knapt noen presentasjon siden restauranten har vært en gastronomisk perle siden åpningen i 1992. Konseptet er mat av sesongens beste råvarer og med en utrolig god evne til å matche maten til vinen. Med en lun atmosfære og en eksepsjonelle kokker, er dette en restaurant hvor du garantert får en minneverdig opplevelse. Denne kvelden vil kjøkkensjef Damien Prescod, sette sammen en 5-retters meny som perfekt passer til vinene fra Albert Bichot.

Vakker utsikt utover vingården. Foto: Flore Deronzier

De første sporene etter Bichot-familien dateres tilbake til 1214. De slo seg ned i Burgund i 1350, i Châteauneuf-en-Auxois. I 1831 grunnla Bernard Bichot en vinhandelsvirksomhet i sitt navn i Monthélie. Siden den gang har familiebedriften gått i arv fra far til sønn. Albéric Bichot overtok ledelsen i 1996. Nå har de 6 eiendommer som dekker Burgund fra nord til sør. Selv om han fullt ut respekterer familietradisjonene, har han valgt å fokusere på fremtiden. Utfordringene har vært mange: konvertering til økologisk vindyrking i Côte-d'Or-vingårdene, kontinuerlig tilpasning til nye markeder, økt prestisje av Burgund-viner og mye, mye mer. De er overbevist om at kvaliteten på vin avhenger av kvaliteten på druene og gjør alt for å beskytte barnas planet ved å respektere terroiret og naturen. Derfor praktiserer de bærekraftig vindyrkning, ved å kun bruke naturgjødsel og oppfordrer til manuelt arbeid på alle sine eiendommer.

Philippe og Alberic Bichot. Foto: Albert Bichot

Managing Director, Phillippe de Marcilly, gleder seg til å vise frem 5 deilige viner og lære deg mer om den kjente vinprodusenten. Han har både med seg cremant, chardonnay fra Burgund og Chablis, pinot noir fra gamle vinstokker fra Santenay og en eksklusiv vin fra Vosne-Romanée.

Gå ikke glipp av denne utrolige middagen - ta med deg noen du er glad i og del denne uforglemmelige opplevelsen sammen!

Albert Bichot (400 x 400 px).png [36.85 KB]
Endringer kan forekomme

Allergi
Hvis du har allergier er du nødt til å melde ifra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde ifra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Hold deg oppdatert på alle våre nye kurs og få nyttig informasjon ved å melde deg på vårt nyhetsbrev!

Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her