5. mai i Oslo - 6. mai i Tromsø - Cognac-smaking i nord og sør med godsak fra 1943

Det er ikke hver dag vi kan by deg på cognac fra 1943. Men når vi får besøk av Otard Cognac er det akkurat det du skal få smake samt syv andre flotte cognacer. Den 5. mai i Oslo og den 6. mai i Tromsø kan du møte Philippe Johaud fra Otard som både leder smakingen og forteller deg den spennende historien om cognachuset som kanskje har navnet sitt etter Ottar.

Philippe Johaud, salg- og markedsdirektør hos Otard, har jobbet med Otard Cognac siden 1988 mot de fleste markeder i verden. Hans første visitt til Norge med Otard var i 1991. Philippe har svært lang erfaring innen såvel brennevin, da spesielt Cognac, som vin etter å ha jobbet i denne bransjen hele sin karriere.

En rekke av huset Otards edle dråper, hele 8 varianter, serveres deg dersom du har tid og anledning til å bli med på en av våre to smakinger.

Les mer om den fascinerende historien til Otard lenger ned, eller klikk FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Otard-historie"> her .

Dette er de åtte cognacene vi skal smake:
w Eaux-de-vie Grande Champagne
w Eaux-de-vie Fins Bois
w Grande Champagne 1943

Arrangementet i Oslo er nå avholdt.
 
Tid: 5. mai 2004 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Grand Hotel, Karl Johans gt.

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende. Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 050504 . Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 01.05.04 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail .

Arrangementet i Tromsø er nå avholdt.
 
Tid: 6. mai 2004 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Strøket, Storgata 52, 9008 Tromsø

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende. Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 060504 . Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 01.05.04 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail .

Chateau de Cognac og Otard Cognac
Mange cognacmerker har tilknytning til Norge, som oftest fordi de produseres av etterkommere av nordmenn. Den aller eldste tilknytningen til Norge har Otard Cognac, som stammer fra det Norske navnet Ottar. Vikinghøvdingen Ottar fra Tromsø var en fryktløs farmann som utforsket land og strand langs Nordsjøen, men ble i år 849 drevet på flukt fra Norge av Harald Hårfagre. Kongen av England, Alfred den Store, var informert om hans dristige virksomheter og hans kunnskaper innen landbruk og fiske. Ottar reiste derfor til England og tjente Englands konge. Ottars etterkommere utmerket seg sterkt i årene som kom. Fra kampene om Aquitaine og Normandie til korstogene i Palestina skulle Ottars etterfølgere komme til å slåss side om side med store konger som Wilhelm Erobreren og Philippe Auguste.
 
Ottarfamilien ble adlet for sin innsats og fikk store landområder, særlig i Skottland. En familiegren reiste senere til Frankrike, hvor Jean-Antoine Otard (Baron Otard) i 1795 grunnla Otard Cognac. Baron Otard var i tillegg ordfører i Cognac i hele 20 år. En av de første og viktigste tingene han gjennomførte, var å kjøpe det berømte kongelige slottet av Cognac - Chateau de Cognac.
 

Chateau de Cognac kan i dag skryte av en nesten 1000 år gammel fortid, der Frankrikes historie til tider går i ett med konjakkens historie. Det slottet du derimot besøker i dag ligner ikke mye på den festningen som opprinnelige ble bygget her i det 9. århundre for å beskytte mot invasjon av normannere. Slottet var et omstridt sted der engelske og franske adelige familier byttet på å sitte med makten og dermed også makten over de tilhørende jordområdene. Det var først i år 1450 da greve Jean av Valois, bestefaren til den berømte kong Francois 1 bestemte seg for å bygge opp festningen Château de Cognac og gjøre det til sin hovedresidens, at arkitekturen begynte å minne om det vi ser i dag. Francois 1 ble født på slottet i 1494, og skulle komme til å bli en av de mest berømte konger av Frankrike. Han tilbrakte sine første leveår i Cognac før han flyttet til slottet Amboise. Men før han overhodet tenkte på å bygge og pusse opp kjente slott som Chambord, Blois, Fontainebleau og Louvre, tok han seg av sitt barndoms slott. Hans arbeid på Château de Cognac ble avsluttet i 1517.

Baron Otard kjøpte altså slottet Chateau de Cognac i 1796 på auksjon for å etablere sin Cognac produksjon. Den dag i dag er Château de Cognac fortsatt et stolt monument med en aktiv cognacvirksomhet. Her lagres den Otard Cognac som vil bli drukket i det 21. århundre. Noe av det unike med slottet er dets beliggenhet og utforming. Blant annet så utgjør kjelleren på slottet med det lave, hvelvede taket ideelle forhold for lagring av cognac, noe som gir Otard Cognac en harmonisk og velbalansert smak.

Velkommen tilsmaking!

Kommende kurs

Til toppen