6. februar i Oslo - Eksklusiv smaking med Dirk van der Niepoort

Bli med og smak seks viner og fire portviner i verdensklasse fra en av Dourodalens fremste produsenter.

En av vinverdenens aller største stjerner kommer til Norge i begynnelsen av februar for å presentere sine utrolige viner og portviner - selveste Dirk van der Niepoort .
 
Foredraget vil bli holdt på engelsk.
 
è Meld deg på her (klikk) (fulltegnet - venteliste)
 
Vin og portvin i verdensklasse
I fem generasjoner har den tidligere hollandske familien van der Niepoort produsert noen av de beste portvinene som er å oppdrive, og Dirk van der Niepoort er blitt geniforklart blant vinmakerene i Dourodalen, nord i Portugal.
 
Hans inntreden i familiebedriften i 1987 revolusjonerte det tidligere så tradisjonelle selskapet, og det varte ikke lenge før Niepoort også var en meget anerkjent produsent av kvalitetsviner, hvite som røde.
 
Denne kvelden får vi smake ikke mindre enn seks viner og fire portviner - alle regnet for å være blant de beste fra området.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Niepoort"> Les mer om Niepoort her (klikk)
 
Pass på å ikke gå glipp av denne fantastiske smakingen  - invitér dine venner og kjente eller gode kollegaer til en uforglemmelig kveld.
 
è Meld deg på her (klikk) (fulltegnet - venteliste)
Dette er vinene vi får servert denne kvelden:
 
• Niepoort Redoma White Réserve 2005 (spesialbestilling, ca pris kr 360,-)
• Niepoort Charme 2004 (spesialbestilling, ca pris kr 500,-)

è Meld deg på her (klikk) (fulltegnet - venteliste)

Tid: 6. februar 2007 kl. 18.00 - 20.00
Pris: kroner 545,- inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.
 
Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 70230545705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 060207 . Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 01.02.07 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail .

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Portugals beste?
Den pittoreske og ville Dourodalen er kilden til noen av Portugals aller fremste vinhus, og byen ved munningen av dalen, Oporto, er kanskje best kjent for sine mange portvinshus.
 
Det var hit den hollandske familien van der Niepoort kom i 1842, og startet produksjonen av sine berømte portviner.
 
I dag er det fjerde og femte generasjon van der Niepoort, Rolf og Dirk, som sørger for å holde hjulene i gang ved det berømte huset.
 
Lav årlig produksjon
Niepoort produserer bare 500 000 flasker pr. år, men er likefremt et av de mest berømte husene i området.
 
De har sågar blitt karakterisert som å ha samme status for portvin som det Krug har for champagne.
 
Den lille produksjonen kommer i all hovedsak av den store andelen gamle vinstokker, der alle rankene er mer enn 85 år gamle.
 
Den årlige avkastningen er ikke på mer enn 6 hektoliter pr. hektar dyrket mark.
 
Tradisjonsrik og unik
Niepoort ønsker mer utviklede tanniner i vinene sine, så noen år lar de druene henge betraktelig lengre enn andre firmaer, med resultat av bløte, unge viner.
 
Produksjonen skjer på tradisjonelt vis der ca 40% av druene blir tråkket for fot i tradisjonelle stenkar (lagares). Under produksjonen tas hele stilken med for å få ut enda mer tanniner.
 
Pass på å ikke gå glipp av denne enestående sjangsen til å lære mer om dette flotte huset, samt om vin- og portvinsproduksjon deres.
 
è FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her (klikk) (fulltegnet - venteliste)

Kommende kurs

Til toppen