Drikke
6. februar i Oslo - Smak viner fra et norsk Piemonte-eventyr

6. februar i Oslo - Smak viner fra et norsk Piemonte-eventyr

Opplev et ekte norsk Piemonte-eventyr og smak på noe av det beste området har å by på i det vi smaker 8 elegante viner og grappa.
Redaksjonen
18 Januar 2012 - 17:50

Helt nord i Italia, nærmere bestemt i Piemonte, finner vi noen av verdens mest ettertraktede vinområder, slik som Barbaresco og Barolo.

Vi nordmenn elsker Italia og mange har søkt lykken i det fascinerende landet.

Denne kvelden får du ta del i et vaskekte norskt vineventyr i det vi får besøk fra Eli Anne og Frode Refstad som har bygd opp sin egen vingård, Tenuta il Sogno, i nettopp Piemonte.

Gjennom kvelden får du smake 8 fantastiske viner samt en grappa samtidig som du lærer mer om dette verdensberømte området.

Gå ikke glipp av denne unike smakingen

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her

Barbera i flere årganger

I år er det 10 år siden Eli Anne og Frode Refstad realiserte en livslang drøm, og tok over en liten vingård i San Marzano Oliveto i Barbera d'Asti med historie tilbake til 1700-tallet.

I vinmarkene Bricco Soria på litt over to hektar perfekte sørvendte skråninger, dyrker de "Asti’s sorte gull" - den sjarmerende og karakterrike barberadruen. I tillegg dyrkes det noen hundre planter med den lokale druen fresia, nebbiolo og noe syrah.

Helt siden den spede begynnelse i 2002 har Tenuta il Sogno blitt drevet økologisk, og fra 2005 ble driften helt biodynamisk. 

 Denne kvelden får du selv møte de to norske vinmakerne, som gir deg en god introduksjon til området og dets viner.

Du blir servert hele 8 viner, hvorav ikke mindre enn fire årganger av deres toppvin Bricco Soria, en ekstrembarbera laget etter amarone-prinsippet, samt deres uhyre sjeldne grappa.

Foredraget blir holdt på norsk.
 
Gå ikke glipp av denne enestående smakingen - meld deg på i dag.
 

Denne kvelden får du smake følgende viner:
 
• Tenuta il Sogno Nebbio 2008 (90891), kr 215,00 (90891 - bestillingsutvalg)

• Tenuta il Sogno Barbera d'Asti Superiore Bricco Soria 2007, kr 269,00 (lanseres i Norge i 2012)

• Tenuta il Sogno Barbera d'Asti Superiore Bricco Soria 2005, kr 269,00 (ikke tilgjengelig i Norge)
• Tenuta il Sogno Barbera d'Asti Superiore Bricco Soria 2004, ca kr 300,00 (ikke tilgjengelig i Norge)

• Tenuta il Sogno Due Brenton 2008 (53332), kr 245,00 (53332 - bestillingsutvalg)
• Tenuta il Sogno Aegis 2006 (52096), kr 249,00 (52096 - bestillingsutvalg)

• Tenuta il Sogno Grappa di Barbera, kr 399,00 (ikke tilgjengelig i Norge)
 
 
Vi tar forbehold om endringer i de oppsatte vinene.
 
 

(klikk)

Tid: Mandag 6. februar 2011 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 29.01.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her