6. plass i VM

Det ble en sterk plassering for Peter Sandqvist i hans første VM i østersåpning.
Redaksjonen
27 September 2010 - 14:43

Konkurransen var intens under helgens VM i østersåpning som fant sted i Galway, Irland, og det norske håpet, Peter Sandqvist fra Dr. Holms på Geilo, endte til slutt på en sjetteplass.

Tøff konkurranse
Sandqvist hadde en meget sterk slutttid på 3:01 på 30 irske flatøsters, og var med det kun fattige 12 sekunder fra pallen.

Det var svenske Johan Malm som i sitt andre verdensmesterskap kunne innkassere tittelen med en sluttid på 2:28 med 26 bonussekunder.
 
Med den tiden slo han det irske hjemmehåpet, Michael Moran (verdensmester 2007) som endte på 2:40, samt fjorårets mester, belgiske Xavier Caille, som i år måtte ta til takke med en tredjeplass med 2:50 på 30 østers.

Fjerdeplassen gikk til estiske Anti Lepik som hadde samme sluttid som regjerende Nordisk mester, danske Simon Tønsager, på 2:58, men som ble dømt foran med beste presentasjon og en bonus på hele 28 sekunder.

Fornøyd deltaker
- Jeg er kjempefornøyd med en sjetteplass, ikke minst siden det er første gang jeg deltar i VM, sier Sandqvist til Apéritif.

- Hadde jeg hatt litt mer disiplin hadde jeg kunnet unngå å få straff for skallrester i fem østers, men brettet så utrolig flott ut og jeg fikk jo 20 sekunder i bonus også. Men det var utrolig jevnt om de første plassene så det er de små detaljene som skiller mellom pallplassering og en plass lengre ned på listen.

- Å delta har vært en utrolig opplevelse, og jeg vil definitivt forsøke å komme meg til Irland igjen, avslutter Sandqvist.

56. østersfest i rekken
VM i østersåpning finner sted under den årlige Galway International Oysterfestival som i år ble arrangert for 56. gang.

Den siste uken i september markerer starten på østerssesongen i Irland, og hele uken gjennom er den lille byen på vestkysten av Irland satt på hodet med flere store arrangementer i østersens tegn.

Det hele avsluttes med verdensmesterskapet som i år ble avholdt på Radisson Blu Galway.

Apéritif kommer med en fullstendig resultatliste innen kort tid.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her