6. plass i VM

Det ble en sterk plassering for Peter Sandqvist i hans første VM i østersåpning.

Konkurransen var intens under helgens VM i østersåpning som fant sted i Galway, Irland, og det norske håpet, Peter Sandqvist fra Dr. Holms på Geilo, endte til slutt på en sjetteplass.

Tøff konkurranse
Sandqvist hadde en meget sterk slutttid på 3:01 på 30 irske flatøsters, og var med det kun fattige 12 sekunder fra pallen.

Det var svenske Johan Malm som i sitt andre verdensmesterskap kunne innkassere tittelen med en sluttid på 2:28 med 26 bonussekunder.
 
Med den tiden slo han det irske hjemmehåpet, Michael Moran (verdensmester 2007) som endte på 2:40, samt fjorårets mester, belgiske Xavier Caille , som i år måtte ta til takke med en tredjeplass med 2:50 på 30 østers.

Fjerdeplassen gikk til estiske Anti Lepik som hadde samme sluttid som regjerende Nordisk mester,  danske Simon Tønsager , på 2:58, men som ble dømt foran med beste presentasjon og en bonus på hele 28 sekunder.

Fornøyd deltaker
- Jeg er kjempefornøyd med en sjetteplass, ikke minst siden det er første gang jeg deltar i VM, sier Sandqvist til Apéritif.

- Hadde jeg hatt litt mer disiplin hadde jeg kunnet unngå å få straff for skallrester i fem østers, men brettet så utrolig flott ut og jeg fikk jo 20 sekunder i bonus også. Men det var utrolig jevnt om de første plassene så det er de små detaljene som skiller mellom pallplassering og en plass lengre ned på listen.

- Å delta har vært en utrolig opplevelse, og jeg vil definitivt forsøke å komme meg til Irland igjen, avslutter Sandqvist.

56. østersfest i rekken
VM i østersåpning finner sted under den årlige Galway International Oysterfestival som i år ble arrangert for 56. gang.

Den siste uken i september markerer starten på østerssesongen i Irland, og hele uken gjennom er den lille byen på vestkysten av Irland satt på hodet med flere store arrangementer i østersens tegn.

Det hele avsluttes med verdensmesterskapet som i år ble avholdt på Radisson Blu Galway.

Apéritif kommer med en fullstendig resultatliste innen kort tid.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dagens rett Ovnsbakte egg med Bimi og syltede sennepsfrø

Bakte egg er luksuriøst og deilig - smak det du også

Egg hører ikke kun frokosten til. Bakes de i ovnen som i denne oppskriften, er de ypperlige for late dager der du ikke orker å tilbringe mye tid over grytene, eller når du virkelig vil imponere brunsjgjestene dine. Les hele saken

Til toppen