6. plass i VM

Det ble en sterk plassering for Peter Sandqvist i hans første VM i østersåpning.

Konkurransen var intens under helgens VM i østersåpning som fant sted i Galway, Irland, og det norske håpet, Peter Sandqvist fra Dr. Holms på Geilo, endte til slutt på en sjetteplass.

Tøff konkurranse
Sandqvist hadde en meget sterk slutttid på 3:01 på 30 irske flatøsters, og var med det kun fattige 12 sekunder fra pallen.

Det var svenske Johan Malm som i sitt andre verdensmesterskap kunne innkassere tittelen med en sluttid på 2:28 med 26 bonussekunder.
 
Med den tiden slo han det irske hjemmehåpet, Michael Moran (verdensmester 2007) som endte på 2:40, samt fjorårets mester, belgiske Xavier Caille , som i år måtte ta til takke med en tredjeplass med 2:50 på 30 østers.

Fjerdeplassen gikk til estiske Anti Lepik som hadde samme sluttid som regjerende Nordisk mester,  danske Simon Tønsager , på 2:58, men som ble dømt foran med beste presentasjon og en bonus på hele 28 sekunder.

Fornøyd deltaker
- Jeg er kjempefornøyd med en sjetteplass, ikke minst siden det er første gang jeg deltar i VM, sier Sandqvist til Apéritif.

- Hadde jeg hatt litt mer disiplin hadde jeg kunnet unngå å få straff for skallrester i fem østers, men brettet så utrolig flott ut og jeg fikk jo 20 sekunder i bonus også. Men det var utrolig jevnt om de første plassene så det er de små detaljene som skiller mellom pallplassering og en plass lengre ned på listen.

- Å delta har vært en utrolig opplevelse, og jeg vil definitivt forsøke å komme meg til Irland igjen, avslutter Sandqvist.

56. østersfest i rekken
VM i østersåpning finner sted under den årlige Galway International Oysterfestival som i år ble arrangert for 56. gang.

Den siste uken i september markerer starten på østerssesongen i Irland, og hele uken gjennom er den lille byen på vestkysten av Irland satt på hodet med flere store arrangementer i østersens tegn.

Det hele avsluttes med verdensmesterskapet som i år ble avholdt på Radisson Blu Galway.

Apéritif kommer med en fullstendig resultatliste innen kort tid.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen