70 personer syke på hotell

Mattilsynet skal kartlegge hva som skjedde da 70 personer ble matforgiftet på Clarion Hotel Oslo Airport i helgen.
Redaksjonen
29 September 2008 - 14:54

- Vi vil først finne ut hvilke retter som har vært servert gjestene. Så vil vi lage et spørreskjema som sendes til alle gjestene ved hotellet, sier seksjonssjef i Mattilsynet på Romerike, Kristin Styrmo.
 
Frosset ned
230 delegater fra hele landet feiret 60-årsjubileet til Norges Diabetesforbund. Lørdag kveld kollapset flere av gjestene.
 
33 av dem måtte til behandling på sykehus.
 
Prøver av all maten som ble brukt i lørdagslunsjen er frosset ned eller satt på kjøl i påvente av undersøkelser.
 
Etter at svarene fra spørreundersøkelsene har kommet tilbake kan det tenkes at Mattilsynet vet hva årsaken var.
 
Veldig trist
Hotelldirektør ved Clarion Hotel Oslo Airport, Rajko Mink, er fortvilet over situasjonen som oppsto.
 
- Det er helt forferdelig. Dette er noe av det verste som kan skje. Det har aldri skjedd hos oss tidligere og dette er veldig trist, sier han til Romerikes Blad.
 
Nå håper han episoden ikke vil være skadelig for hotellets rykte i fremtiden.
 
- Det er mange år med god mat, god service og godt rykte som har fått seg en skikkelig trøkk nå, sier Mink.
 
Ingen teori
Han har ingen teori om hvorfor 33 diabetikere måtte sendes til sykehus fra hotellet hans.
 
- Vi har forsøkt å kartlegge hva folk har spist og gjort. Men foreløpig har ikke vi klart å finne noen fellesnevner, foruten at alle har spist lunsj hos oss.
 
- Nå kaster vi all mat. Ikke bare maten som ble brukt i lunsjen. All mat, og vi starter på null igjen, sier han.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her