700 nye viner klar for auksjon

700 nye viner klar for auksjon

Om få dager åpner Vinmonopolet for sin tredje auksjon.

Da Vinmonopolet avholdt sin forrige auksjon sist april ble det solgt vin for tre millioner kroner. Totalverdien for den tredje auksjonen i polhistorien er vurdert til over 2,4 millioner kroner og omfatter nesten 700 produkter.

Les om tidligere auksjoner

Blant godbitene er en rekke årganger av Opus One, samarbeidsprosjektet mellom Mondavi og Mouton-Rothschild. Utropsprisene ligger på 1120 kroner og oppover. For Grange starter prisene på 1440 for 1988-årgangen.

Cos d`Estournel 1964 vil bli utropt til kroner 640, mens Lafite Rothschild 1952 starter på 2400. Dette er for øvrig den produsenten det er flest lotter av. Latour og Mouton-Rothschild er ikke uventet godt representert på listen.

Sett deg inn i disse slottenes kvaliteter

Selvsagt bys det også på en rekke rariteter som for eksempel Tuke Holdsworth Vintage Port Extra 1920 til kroner 2400.

Juniauksjonen vil imidlertid kun bli nettbasert og er åpen mellom 11. og 19. juni. Auksjonene til Vinmonopolet gjøres i samarbeid med Blomqvist.

Forsiden akkurat nå

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen