Drikke
Ta en titt på auksjonsvarene

Ta en titt på auksjonsvarene

Mandag finner Norges første vinauksjon sted, og denne helgen kan du se nærmere på flaskene som tilbys.
Aase E. Jacobsen
21 November 2013 - 17:55

At det er en historisk begivenhet når Vinmonopolet og Blomqvist åpner dørene for den første vinauksjonen på norsk jord, er hevet over enhver tvil.

3000 flasker

Auksjonen vil foregå både som klassisk auksjon samt som nettauksjon. Førstnevnte finner sted mandag 25. november kl 18.00 hos Blomqvist i Oslo, og nettauksjonen er åpnet allerede og holder på fram til 27. november kl 19.00.

Til sammen 3000 flasker fordelt på 394 lotter bys ut, og det er tre ganger mer enn auksjonsansvarlig hos Vinmonopolet, Arnt-Egil Nordlien, anslo i starten.
– Vi fikk inn 1150 tilbud, forteller han til NRK Dagsrevyen.

Blant godsakene er et av verdens mest ettertraktete vinslott, Ch. Petrus. Denne gangen i en vellagret utgave, 1950, som er vurdert til 25.000 kroner. Samt en portvin fra 1815 som er vurdert til 19.000 kroner.

Forhåndsmysing

Det er mange fallgruver når det kommer til gammel vin. Lagringsforholdene er ytterst viktige å vite noe om. Men det å studere flaskene er også viktig for å se om det er et godt fyllingsnivå (ullage) og om det er tegn til at den har vært lagret ved varierende temperaturer. Dette siste kan ses ved at det ligger en kant langs halsen.

På grunn av alle disse usikkerhetsmomentene, åpnes det for at interesserte kan få forhåndsvisning av utbudene. Visningstider blir i følge Nordlien fram til og med søndag 24. november fra 11-16 (12-16 på søndag). Adresse: Blomqvist, Tordenskiolds gate 5 i Oslo. Tid må imidlertid avtales på forhånd, til tel. 22708770 eller post@blomqvist.no.

Her kan du se katalogen for nettauksjon 15. - 27. november: https://www.blomqvist.no/nettauksjon/objektgruppe/90/Vin-paa-nett (krever registrering/innlogging)

Her kan du se katalogen for klassisk auksjon 25. november: https://www.blomqvist.no/Klassisk-auksjon/Hoestens-Vinauksjon-2013/Katalog (krever registrering/innlogging)

Registrering hos Blomqvist kan du gjøre her: https://www.blomqvist.no/user/register

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her