Ta en titt på auksjonsvarene

Ta en titt på auksjonsvarene

Mandag finner Norges første vinauksjon sted, og denne helgen kan du se nærmere på flaskene som tilbys.

At det er en historisk begivenhet når Vinmonopolet og Blomqvist åpner dørene for den første vinauksjonen på norsk jord, er hevet over enhver tvil.

3000 flasker

Auksjonen vil foregå både som klassisk auksjon samt som nettauksjon. Førstnevnte finner sted mandag 25. november kl 18.00 hos Blomqvist i Oslo, og nettauksjonen er åpnet allerede og holder på fram til 27. november kl 19.00.

Til sammen 3000 flasker fordelt på 394 lotter bys ut, og det er tre ganger mer enn auksjonsansvarlig hos Vinmonopolet, Arnt-Egil Nordlien, anslo i starten.
– Vi fikk inn 1150 tilbud, forteller han til NRK Dagsrevyen.

Blant godsakene er et av verdens mest ettertraktete vinslott, Ch. Petrus. Denne gangen i en vellagret utgave, 1950, som er vurdert til 25.000 kroner. Samt en portvin fra 1815 som er vurdert til 19.000 kroner.

Forhåndsmysing

Det er mange fallgruver når det kommer til gammel vin. Lagringsforholdene er ytterst viktige å vite noe om. Men det å studere flaskene er også viktig for å se om det er et godt fyllingsnivå (ullage) og om det er tegn til at den har vært lagret ved varierende temperaturer. Dette siste kan ses ved at det ligger en kant langs halsen.

På grunn av alle disse usikkerhetsmomentene, åpnes det for at interesserte kan få forhåndsvisning av utbudene. Visningstider blir i følge Nordlien fram til og med søndag 24. november fra 11-16 (12-16 på søndag). Adresse: Blomqvist, Tordenskiolds gate 5 i Oslo. Tid må imidlertid avtales på forhånd, til tel. 22708770 eller post@blomqvist.no .

Her kan du se katalogen for nettauksjon 15. - 27. november: https://www.blomqvist.no/nettauksjon/objektgruppe/90/Vin-paa-nett (krever registrering/innlogging)

Her kan du se katalogen for klassisk auksjon 25. november: https://www.blomqvist.no/Klassisk-auksjon/Hoestens-Vinauksjon-2013/Katalog (krever registrering/innlogging)

Registrering hos Blomqvist kan du gjøre her: https://www.blomqvist.no/user/register

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen