80 prosent foretrekker billig vin

80 prosent foretrekker billig vin

Og 6 av 10 kan ikke skille enkle viner fra eksklusive, ifølge undersøkelse.

I blindtester foretrekker 8 av 10 personer billig vin framfor dyr, og 6 av 10 kan ikke smake hvilken som er mest eksklusiv. Det kommer fram i en undersøkelse utført av London Wine Academy, som har blindtestet over 20.000 personer i løpet av 20 år. I testene har forsøkspersonene smakt på to viner fra samme druetype til vidt forskjellige priser, skriver VG, som gjengir Daily Mail.

I duellen mellom en flaske Chardonnay til 50 kroner og en til 200, syntes 80 prosent at 50-kronersvinen var best. Seks av 10 trodde også at denne var den dyreste av de to.

Den britiske statistikken har vinakademiet i London samlet inn fra kursdeltakere over 20 år, da hvert kurs har åpnet med en blindtest. Der har deltakerne, uten noen instruksjoner, blitt bedt om å vurdere smaken samt å gjette prisen på vinen.

Akademiet er ikke i tvil om at vinen til 200, en Gerard Thomas Saint-Aubin 1er Cru fra Frankrike, er bedre enn australske Aspen Hills Chardonnay til 50 kroner, men at det krever kunnskap, smak og erfaring for å forstå hvorfor.

Grunnlegger av London Wine Academy, Leta Bester, forteller til Daily Mail at mens amatører ofte rangerer vinen etter rundhet og bløthet, ser eksperter etter komplekse smaker, balansen mellom dem og hvor lenge smaken varer.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen