9. november i Oslo - Fabelaktige Valpolicella

Bli bedre kjent med Venetos mest fantastiske vinområde og smak ikke mindre enn 11 elegante viner.

Vest for Venezia finner vi et av verdens, og Italias, aller mest berømte vinområder, Veneto.
 
Her lager man viner vi nordmenn virkelig har trykket til vårt bryst, slik som de herligste valpolicellaer, fyldige amaroner, ripassoer og søte reciotoer.
 
Nå kan du lære mer om Valpolicella og smake enestående viner fra et av områdets mest berømte vinhus.
 
Du får også smake elegante viner fra Toscana og Bolgheri denne kvelden.
 
Bli med på en supersmaking av 11 viner i verdensklasse
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
 
Tradisjonsrik og nyskapende
Familien Allegrini har siden 1500- tallet vært en ledende faktor innen vinmakerhistorien i Veneto, og regnes i dag blant de ledende husene i området.

På 1950- og 60-tallet revolusjonerte Giovanni Allegrini vinmakingen i området, blant annet ved å introdusere enkeltvinmarksviner som aldri hadde blitt gjort før.
 
Hans filosofi og livsstil preger fortsatt selskapet som i dag drives av hans etterkommere, Marilisa og Franco Allegrini.
 
De siste årene har Allegrini anskaffet seg vinmarker i det tradisjonsrike Brunello-området i Toscana, samt i det utrolig ettertraktede Bolgheri.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Vignamaggio"> Les mer om Allegrini og deres historie her (klikk)
Celebert besøk og spennende smaking
Vi får besøk av ingen ringere enn Marilisa Allegrini selv denne kvelden, som vil fortelle deg mer om Veneto, og om hvordan familien nytenkning har resultert i en satsing i Toscana.
 
Du vil selv få smake ikke mindre enn 11 viner i løpet av kurset, deriblant deres legendariske enkeltvinmarksviner La Grola, La Poja og Palazzo delle Torre.
 
Selvfølgelig får du også smake deres viner fra Toscana og to Bolgheriviner.
 
Ta med din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig vinsmaking.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
 
• Poggio al Tesoro Mediterra 2007 Bolgheri, ca pris kr 174,50 (59386, lanseres i november 2009)
• Poggio al Sondraia 2006 Bolgheri, ca pris kr 264,50 (59387, lanseres i november 2009)
• San Polo Rubio 2007 Montalcino, ca pris kr 129,90 (59389, lanseres i november 2009)
• San Polo Brunello di Montalcino 2004 Montalcino, ca pris kr 349,80 (59388, lanseres i november 2009)
 
è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 
 
Tid: 9. november 2009 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
  Avbestillingsfrist: 02.11.09 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her .
 
Spørsmål? Send en mail .
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Veneto på sitt beste
Vingården Allegrini ligger perfekt plassert i Fumane di Valpolicella, og flere generasjoner Allegrini har bodd i denne lille, men sentrale byen midt i hjertet av området vi kjenner som Valpolicella Classica. Området ligger i Veneto, like nord-vest for byen Verona.
 
Gamle tradisjoner
De første skriftene vi finner om familien Allegrini kan spores tilbake til 1557, og siden den tid har familien videreført vinmakerkunnskapen fra generasjon til generasjon.
 
I dag består vinhuset av 70 ha med dyrket mark fordelt på tre landsbyer - alle i åsryggen til det berømte området Valpolicella Classica. Deres posisjon som en av de ledende vinhusene fra området er mye takket være Giovanni Allegrini, som var en legende i levende live.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
 
En vinlegende
Giovanni Allegrini begynte allerede som tolvåring i bedriften, og hele hans liv var sentrert rundt utviklingen av vinhuset. Han var blant de første i området som satte spørsmålstegn ved de lokale sedvanene, og revolusjonerte vinmakingen ved å fokusere på nøye selektering av druer og et uvikeling krav om kvalitet. Hans viner fra 1960 og -70-tallet regnes for å være blant de aller beste fra Valpolicella.
 
Giovanni Allegrini er kjent som mannen som gjorde alt for å få det beste ut av vinmarkene, og Allegrini ble under hans ledelse en referanse for andre vinmakere i området. Hans jordnære væremåte og livsfilosofi har blitt godt ivaretatt av hans barn som i dag driver vinhuset etter hans tidlige bortgang i 1983.
 
Tradisjonene lever videre
Det er i dag Marilisa og Franco Allegrini som fører familietradisjonene videre etter at deres bror Walter plutselig gikk bort, og de har flere meritter å vise til både nasjonalt som internasjonalt.
 
En av deres mest berømte viner er La Grola, som kommer fra et område som frem til begynnelsen av 1980-tallet hadde ligget brakk i nærmere 80 år. Giovanni Allegrini begynte nyplantingen av området, men fikk aldri se resultatene før han gikk bort.
 
La Grola er et område som ligger midt i det historiske Valpolicella, med en høyde på 350 moh, og som har et vell av så vel litterære som historiske referanser å vise til.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på kurset her
 
Kvalitet i nye områder
Allegrini har i løpet av de siste årene kjøpt to eiendommer i det tradisjonsrike Brunello-området i Toscana, samt i det eksperimentelle og etterspurte Bolgheri.
 
Eiendommen San Polo ligger rett sør for Montalcino og etter en omfattende renovering kunne huset levere sine første Brunelloer, Rosso di Montepulciano  og deres egen Rubio i 2006.
 
Bolgheri er derimot kjent som et eksperimentelt område der det dyrkes en rekke internasjonale druer. De ofte fruktdrevne vinene regnes som noen av Italias aller beste, og på vingården Poggio al Tesorio lager Allegrini konsentrerte og spennende viner med den samme karakteristiske eleganse huset er kjent for fra Veneto.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på kurset her

Kommende kurs

Til toppen