Matkurs og vinkurs

Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.
04 Mars 2025 - 08:39

10. mars 2025 arrangeres Vinosus igjen. Over 50 forskjellige produsenter fra hele verden gleder seg til å komme til Norge igjen og møte deg på vinfestival. Her kan du gå rundt og prate med produsentene mens du smaker vinene.

Dette er en åpen smaking, og du står fritt til å velge selv hvilke viner du ønsker å smake. Her blir det alt fra frisk rosévin, til komplekse rødviner, elegante hvitviner og deilige champagner. Det vil være flere hundre forskjellige viner tilgjengelig, og garantert mange som vil falle i smak. Grip muligheten til å utforske gamle klassikere og finn nye favoritter.

Liste over produsenter 

FR

Alsace

Weinbach

Bordeaux

Ch. Lilian Ladouys

Ch. Grand-Puy-Lacoste

Domaine Chevalier

Ch. Meyney

Ch. Lynch Bages

Ch. Siran

Ch. Rauzan Sègla

Burgund

Bret Brothers

Domaine Goichot

Trenel

Domaine Jean Fery

Domaine Remy

Domaine Familie Picard

Chablis

Domaine Brocard

Champagne

Abelé Champagne

Gratien

Marc Hebrart

André Jacquart

Jura

Domaine des Carlines

Domaine Rijckaert

Loire

Patrick Baudouin

Domaine Girault

Veronique Günther Chereau

Domaine Daguneau

Domaine Patrick Baudouin

Rhône

Ferraton Père et fils

Chateau Simian

AT

Burgenland

Weingut Birgit Braunstein

DE

Mosel

Dr. Loosen

Weingut Maximin Grünhaus

Rheingau

Weingut Georg Breuer  

Rheinhessen

Weingut St. Antony

ES

Galicia

Bodegas Zarate

HU

Tokaj

Royal Tokaji

IT

Piemonte

Giacosa Fratelli

Paulo Scavino

Toscana

Società Agricola Querciabella

Valdonica

Marche AZ. Agr. Selvagrossa

NO

Hardanger

Harding økologiske Sideri

Nøgne Ø

OMA

PT

Alentejo

Fita Preta

Douro

Macanita Vinhos

Port

KOPKE

Quinta do Noval

GB Hampshire

Coates & Seely

US

California

Heitz Cellar

Ink Grade

Burgess

Alma Rosa

Black Stallion

Hammerling Wines 

Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her