Dagens rett

Brødpudding med vårløk, grønnkål og sopp

Jada, brødpudding kan også lages til middag
Foto: (Brodogkorn.no)

Jada, brødpudding kan også lages til middag

Med denne oppskriften får du ikke bare brukt opp brødrester, men hele middagen lages i en form. Enkelt og veldig godt.
Aase E. Jacobsen
11 Mars 2020 - 02:00

Selv om denne retten klare seg utmerket uten kjøtt, kan du selvsagt inkludere rester av kjøtt, spekemat - eller fisk. Du kan også bytte ut grønnsakene med andre grønne ingredienser. 

Se alt det gode du kan lage av brødrester 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

 

Brødpudding med vårløk, grønnkål og sopp

Brødpudding med vårløk, grønnkål og sopp

Fremgangsmåte

Fjern den grove stilken på grønnkålen og skyll godt. Forvell grønnkålen i kokende vann i ett minutt. Hell av kokevannet og avkjøl i iskaldt vann. Press ut så mye vann som mulig. Grovkutt grønnkålen mens den er sammenpresset og ha den i en bolle.

Del vårløk i biter. Stek den i litt olje til den er myk og blank og begynner å bli gyllen. Bland den med grønnkålen.

Kutt sjampinjong i biter, og stek den i resten av oljen til den er gyllen. Bland med purre og grønnkål.

Skjær brødet i terninger. Sett til side 2 dl av brødterningene og bland resten med grønnkål, vårløk, sopp, det meste av osten, hakket gressløk og timian.

Tips:
Om du bruker frisk timian, trenger du 2 ss hakket timian.

Smak til med salt og pepper.

Bland egg, melk og sennep i en bolle.

Smør en ildfast form og hell i brødblandingen. Hell eggemassen i formen og klem forsiktig ned med en sleiv. Fordel resten av brødbitene og osten på toppen. La stå i minst 30 minutter slik at brødet suger til seg så mye av eggeblandingen som mulig.

Sett formen midt i ovnen og stek ved 180-200 °C i 50-60 minutter, eller til eggemassen har satt seg og overflaten er gyllen og sprø. Avkjøl puddingen i 5-10 minutter. Server gjerne med en grønn salat.

Her finner du mange vegetaroppskrifter

Se alt det gode du kan lage av brødrester 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Brodogkorn.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Super spansk hvitvin til 200 kroner
+
Ukens vin

Super spansk hvitvin til 200 kroner

Her får du både fylde, munnfølelse og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gi fårikålen en pause, denne palestinsk-jordanske lammetradisjonen er både farge- og smaksrik
Dagens rett

Gi fårikålen en pause, denne palestinsk-jordanske lammetradisjonen er både farge- og smaksrik

Mansaf er både et syn for øyet og en fryd for ganen som er forbeholdt de store anledninger. Men som også passer inn i vår lokale søndagsmiddagtradisjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En knallgrønn fiskerett skaper stemning rundt matbordet
Dagens rett

En knallgrønn fiskerett skaper stemning rundt matbordet

Nå som den norske purren er på sitt beste, bruk den som topping på fisk. Med en smakskraftig rødvinssaus, blir dette det rene festmåltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er nå vi trenger sommerstemning: Danmark møter Karibia
Ukens drink

Det er nå vi trenger sommerstemning: Danmark møter Karibia

Med dansktappet rom og dansk hylleblomstlikør som en daiquiri i glasset kan bare høsten komme.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Super spansk hvitvin til 200 kroner
+
Ukens vin

Super spansk hvitvin til 200 kroner

Her får du både fylde, munnfølelse og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi fårikålen en pause, denne palestinsk-jordanske lammetradisjonen er både farge- og smaksrik
Dagens rett

Gi fårikålen en pause, denne palestinsk-jordanske lammetradisjonen er både farge- og smaksrik

Mansaf er både et syn for øyet og en fryd for ganen som er forbeholdt de store anledninger. Men som også passer inn i vår lokale søndagsmiddagtradisjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du oktoberutgaven av Apéritif magasin
+

Her finner du oktoberutgaven av Apéritif magasin

I denne utgaven av magasinet Apéritif ser vi blant annet på burgundprisene, og spør om det franske kjøkken er dødt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dessert eller til kaffen – den smaker like godt uansett
Ukens kake

Dessert eller til kaffen – den smaker like godt uansett

Eplekake er alles favoritt, og denne er raskere å lage enn mange andre. Og den smaker himmelsk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Skap lys i høstmørket med en knallgul og fyldig karrisuppe
Dagens rett

Skap lys i høstmørket med en knallgul og fyldig karrisuppe

En herlig kremet suppe med varmende smaker fra Østen og med en fransk vri er både mettende og en fryd for smaksløkene og synet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En knallgrønn fiskerett skaper stemning rundt matbordet
Dagens rett

En knallgrønn fiskerett skaper stemning rundt matbordet

Nå som den norske purren er på sitt beste, bruk den som topping på fisk. Med en smakskraftig rødvinssaus, blir dette det rene festmåltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her