Absinth

Absinth var den store og sagnomsuste drikken på 1800-tallet i Paris. Den grønne fe, som den ble kalt, ble raskt populær blant artister og poeter som søkte nye nytelser. Kanskje var det mystikken rundt denne grønne fe eller at den inspirerte til kreativitet som gjorde den så populær?

Absinth sies å være en underliggende påvirker i verker av Verlaine, Rimbaud, Baudelaire, Oscar Wilde, Manet, Toulouse-Lautrec, og senere Picasso. Men alt med måte. Og manglende måtehold er en av årsakene til at absinth fikk et slikt slemt rykte og etter hvert ble forbudt. For noen år siden ble den imidlertid frigitt, riktig nok i modifisert versjon, og det kan vi altså nyte godt av, uten frykt for hjerneskader og det som verre er.
 
Nyt den blandet med vann eller på den tradisjonelle metoden slik den ble servert i Paris på 1800-tallet.

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase.

Absinth

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

4 cl
sukkebit

Fremgangsmåte

Ha en del absint i et vannglass. En perforert absintskje plasseres på toppen av glasset. En klump sukker plasseres på skjeen. Hell friskt vann i små doser over sukkeret til like deler vann og absint. Isbiter kan tilføyes om man ønsker det
 
Styrken kan justeres etter eget ønske.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Min Bartender
Visste du at du nå kan legge alle dine gode drinkoppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Bartender kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender .

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen