Absolut fortsetter å vokse

V&S Absolut Spirits eksporterte i fjor mer Absolut enn noensinne til de 126 markedene hvor produktet er tilgjengelig. Totalt økte produksjonen med 7,7 prosent, til 72,9 millioner liter vodka. Absolut fortsetter å vokse, og befester posisjonen som verdens
Redaksjonen
12 Mars 2004 - 02:00

I Norge var salgsøkningen av Absolut i 2003 på 5 prosent. I andre deler av Vest-Europa, i markeder som Tyskland, Hellas, Frankrike og Storbritannia, har veksten vært enda større. Til sammen har leveransen til disse markedene økt med ni prosent i løpet av 2003. Leveransen til Hellas alene økte med hele 17 prosent, til totalt 2,2 millioner liter. Det gjør Hellas til det tredje største Absolut-markedet i verden.

- Absolut har hatt en enorm utvikling i Hellas helt siden vi lanserte våre produkter der i 1989. Sammen med USA og Canada hører Hellas med blant våre tre største markeder, sier Bengt Baron, administrerende direktør for V&S Absolut Spirits.

Leveransen til markeder i Øst- og Sentral-Europa, som Russland, Polen og Tsjekkia har også hatt en økning, og viser tegn til ytterligere vekst på sikt. Asia og Stillehavs-området er spennende vekstområder for Absolut. I løpet av 2003 var økningen i leveransen i disse regionene på 37 prosent. Kina, som er et nytt marked for Absolut, er nå det nest største markedet for Absolut i Asia.

I USA, det største markedet for Absolut, økte salget til forhandler de siste syv månedene av året med 4,3 prosent. Gjennom hele året ble økningen på 0,3 prosent i et vodkamarked med hard konkurranse.

- Framgangen i fjorårets siste syv måneder skyldes det nå veletablert samarbeidet med vår amerikanske partner, Future Brands, en fokusert markedsføring og et godt salg av vårt nye produkt, Absolut Vanilia. Vår amerikanske partner vil i 2004 utnytte den sterke posisjonen Absolut har fått til å selge hele 45 millioner liter, avslutter Bengt Baron i en pressemelding fra selskapet.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

La iskremen få en pause - gå for pannacotta med marinerte jordbær i stedet
Ukens kake

La iskremen få en pause - gå for pannacotta med marinerte jordbær i stedet

Pannacotta er manges favoritt-dessert, med hvit sjokolade blant ingrediensene og marinerte jordbær på toppen smaker den himmelsk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lammepølse med stekt sopp og sennepsaus er perfekt fredagsmums
Dagens rett

Lammepølse med stekt sopp og sennepsaus er perfekt fredagsmums

Kanskje har du sågar funnet sopp allerede. Om ikke, blir retten like god med sopp fra butikken (eller fjorårets fra fryseren).

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

La iskremen få en pause - gå for pannacotta med marinerte jordbær i stedet
Ukens kake

La iskremen få en pause - gå for pannacotta med marinerte jordbær i stedet

Pannacotta er manges favoritt-dessert, med hvit sjokolade blant ingrediensene og marinerte jordbær på toppen smaker den himmelsk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her