Absolut Vodka er solgt

Den svenske regjeringen selger Vin & Sprit til franske Pernod Ricard for 55 milliarder svenske kroner.
Redaksjonen
31 Mars 2008 - 17:00

Dette er langt høyere enn hva mange hadde ventet seg i dagens kredittmarked.
 
Pernod Ricard er blant verdens ledende selskaper i alkoholbransjen. Avtalen om å kjøpe V&S AB ble undertegnet i går.
 
Bra avtale
- Gjennom en nøye gjennomført salgsprosess har vi oppnådd en veldig bra avtale for V&S og den svenske økonomien. Pernod Ricard har lagt inn det budet som ut i fra en samlet vurdering er det beste og som utgjør det høyeste av de fire sluttbudene. Pernod Ricard er et utmerket morselskap for V&S. Ledelsen i V&S har uttrykt at de ser en meningsfull industriell logikk i salget, sier finansmarkedsminister Mats Odell i en kommentar.
 
Absolut viktig
Det største varemerket  blir naturlig nok Absolut vodka. Pernod legger opp til å videreføre V&S som et svensk selskap basert i Sverige med fortsatt ansvar for produksjon og markedsføring.
 
Kjøperen overtar hele selskapet bortsett fra en andel på ti prosent i det amerikanske Beam Global Spirits & Wine, Inc.
 
God pris
Prisen for selskapet er altså langt høyere enn hva eksperter hadde forventet. De fleste hadde regnet med at salgssummen skulle bli rundt 36 milliarder norske kroner. Dette fordi det er et temmelig vrient kredittmarked for tiden, og fordi aktører generelt har store problemer med å skaffe finansiering.
 
Derfor må salgssummen sees som en seier for den svenske regjeringen.
 
I en pressemelding skriver Pernod Ricard at kjøpet av Absolut passer perfekt inn i selskapets strategi. Kjøpet fører til at Pernod melder seg inn i det globale tetsjiktet innen vin- og spritbransjen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her