Absolut Vodka er solgt

Den svenske regjeringen selger Vin & Sprit til franske Pernod Ricard for 55 milliarder svenske kroner.
Redaksjonen
31 Mars 2008 - 17:00

Dette er langt høyere enn hva mange hadde ventet seg i dagens kredittmarked.
 
Pernod Ricard er blant verdens ledende selskaper i alkoholbransjen. Avtalen om å kjøpe V&S AB ble undertegnet i går.
 
Bra avtale
- Gjennom en nøye gjennomført salgsprosess har vi oppnådd en veldig bra avtale for V&S og den svenske økonomien. Pernod Ricard har lagt inn det budet som ut i fra en samlet vurdering er det beste og som utgjør det høyeste av de fire sluttbudene. Pernod Ricard er et utmerket morselskap for V&S. Ledelsen i V&S har uttrykt at de ser en meningsfull industriell logikk i salget, sier finansmarkedsminister Mats Odell i en kommentar.
 
Absolut viktig
Det største varemerket  blir naturlig nok Absolut vodka. Pernod legger opp til å videreføre V&S som et svensk selskap basert i Sverige med fortsatt ansvar for produksjon og markedsføring.
 
Kjøperen overtar hele selskapet bortsett fra en andel på ti prosent i det amerikanske Beam Global Spirits & Wine, Inc.
 
God pris
Prisen for selskapet er altså langt høyere enn hva eksperter hadde forventet. De fleste hadde regnet med at salgssummen skulle bli rundt 36 milliarder norske kroner. Dette fordi det er et temmelig vrient kredittmarked for tiden, og fordi aktører generelt har store problemer med å skaffe finansiering.
 
Derfor må salgssummen sees som en seier for den svenske regjeringen.
 
I en pressemelding skriver Pernod Ricard at kjøpet av Absolut passer perfekt inn i selskapets strategi. Kjøpet fører til at Pernod melder seg inn i det globale tetsjiktet innen vin- og spritbransjen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her