Absolut Vodka er solgt

Den svenske regjeringen selger Vin & Sprit til franske Pernod Ricard for 55 milliarder svenske kroner.

Dette er langt høyere enn hva mange hadde ventet seg i dagens kredittmarked.
 
Pernod Ricard er blant verdens ledende selskaper i alkoholbransjen. Avtalen om å kjøpe V&S AB ble undertegnet i går.
 
Bra avtale
- Gjennom en nøye gjennomført salgsprosess har vi oppnådd en veldig bra avtale for V&S og den svenske økonomien. Pernod Ricard har lagt inn det budet som ut i fra en samlet vurdering er det beste og som utgjør det høyeste av de fire sluttbudene. Pernod Ricard er et utmerket morselskap for V&S. Ledelsen i V&S har uttrykt at de ser en meningsfull industriell logikk i salget, sier finansmarkedsminister Mats Odell i en kommentar.
 
Absolut viktig
Det største varemerket  blir naturlig nok Absolut vodka. Pernod legger opp til å videreføre V&S som et svensk selskap basert i Sverige med fortsatt ansvar for produksjon og markedsføring.
 
Kjøperen overtar hele selskapet bortsett fra en andel på ti prosent i det amerikanske Beam Global Spirits & Wine, Inc.
 
God pris
Prisen for selskapet er altså langt høyere enn hva eksperter hadde forventet. De fleste hadde regnet med at salgssummen skulle bli rundt 36 milliarder norske kroner. Dette fordi det er et temmelig vrient kredittmarked for tiden, og fordi aktører generelt har store problemer med å skaffe finansiering.
 
Derfor må salgssummen sees som en seier for den svenske regjeringen.
 
I en pressemelding skriver Pernod Ricard at kjøpet av Absolut passer perfekt inn i selskapets strategi. Kjøpet fører til at Pernod melder seg inn i det globale tetsjiktet innen vin- og spritbransjen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen