Advarsel for overskjenking

James Clark Pub & Restaurant i Sandefjord har fått en ny skjenkeadvarsel etter servering til berusede personer.
Redaksjonen
23 Juli 2007 - 14:42

Dersom det skjer et nytt brudd på alkoholloven, vurderer kommunen å inndra skjenkebevillingen.
 
Den første advarselen for overskjenking kom i november i fjor. I slutten av juni avdekket skjenkekontrollen igjen skjenking til åpenbart berusede personer ved uteserveringen.
 
- Det vil være svært viktig for ansvarshavende ved skjenkestedet å påse at beruselsesnivået ikke gir grunnlag for flere negative rapporter, skriver Ingun Rosten Larsen ved helse- og sosialetaten i kommunen i et brev til innehaveren.
 
Småkranglet
Skjenkekontrollørene observerte to personer som virket beruset i slutten av juni.
 
En kar snøvlet, slet med å sitte oppreist og hadde problemer med å tenne en sigarett. Han kranglet med en eldre kar som også var åpenbart beruset.
 
Da kontrollørene fortalte dette til betjeningen ble de to straks fratatt alkoholen.
 
Bekrefter
Restauranteier Raymond Gabrielsen bekrefter at den minst berusede mannen fikk kjøpe to ganger tre øl inne i baren. Han sier servitøren tidligere har fått kritikk etter at hun nektet en syk gjest alkohol, fordi hun trodde han var full. Hun ønsket ikke å gjøre samme feilen igjen.
 
I følge Gabrielsen innrømmer servitøren i ettertid at hun burde vurdert situasjonen mer kritisk, skriver Sandefjords Blad.
 
Sliter med gjester
- Vi sliter litt med "brune gjester" litt tidlig på ettermiddagen etter at en sportsbar oppe i byen stengte, skriver Gabrielsen i sitt svar til kommunen. Han tror imidlertid problemet avtar, ettersom prisene er høyere på James Clark.
Gabrielsen beklager episoden, og han lover at utestedet skal skjerpe rutinene enda mer.
 
- Dersom alkohollovens bestemmelser blir overtrådt igjen, vil kommunen vurdere inndragelse av skjenkebevillingen, sier Ingun Rosten Larsen som svar på Gabrielsens forklaring.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her