Advarsel for overskjenking

James Clark Pub & Restaurant i Sandefjord har fått en ny skjenkeadvarsel etter servering til berusede personer.
Redaksjonen
23 Juli 2007 - 15:42

Dersom det skjer et nytt brudd på alkoholloven, vurderer kommunen å inndra skjenkebevillingen.
 
Den første advarselen for overskjenking kom i november i fjor. I slutten av juni avdekket skjenkekontrollen igjen skjenking til åpenbart berusede personer ved uteserveringen.
 
- Det vil være svært viktig for ansvarshavende ved skjenkestedet å påse at beruselsesnivået ikke gir grunnlag for flere negative rapporter, skriver Ingun Rosten Larsen ved helse- og sosialetaten i kommunen i et brev til innehaveren.
 
Småkranglet
Skjenkekontrollørene observerte to personer som virket beruset i slutten av juni.
 
En kar snøvlet, slet med å sitte oppreist og hadde problemer med å tenne en sigarett. Han kranglet med en eldre kar som også var åpenbart beruset.
 
Da kontrollørene fortalte dette til betjeningen ble de to straks fratatt alkoholen.
 
Bekrefter
Restauranteier Raymond Gabrielsen bekrefter at den minst berusede mannen fikk kjøpe to ganger tre øl inne i baren. Han sier servitøren tidligere har fått kritikk etter at hun nektet en syk gjest alkohol, fordi hun trodde han var full. Hun ønsket ikke å gjøre samme feilen igjen.
 
I følge Gabrielsen innrømmer servitøren i ettertid at hun burde vurdert situasjonen mer kritisk, skriver Sandefjords Blad.
 
Sliter med gjester
- Vi sliter litt med "brune gjester" litt tidlig på ettermiddagen etter at en sportsbar oppe i byen stengte, skriver Gabrielsen i sitt svar til kommunen. Han tror imidlertid problemet avtar, ettersom prisene er høyere på James Clark.
Gabrielsen beklager episoden, og han lover at utestedet skal skjerpe rutinene enda mer.
 
- Dersom alkohollovens bestemmelser blir overtrådt igjen, vil kommunen vurdere inndragelse av skjenkebevillingen, sier Ingun Rosten Larsen som svar på Gabrielsens forklaring.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette kan bli din nye favorittsalat
Dagens rett

Dette kan bli din nye favorittsalat

Lag ekstra stor porsjon av denne middagssalaten, for den smaker like godt senere på kvelden. Sjekk den raske oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her