Ægir tilbake til Norge

Åpner bryggeri i Flåm etter belgisk eksil.
12 Mai 2011 - 10:27

Ægir Bryggeri skal igjen produsere alt ølet sitt i Norge. Ved å bygge et nytt produksjonsbryggeri, mangedobler Ægir kapasiteten. Det nye anlegget vil inneholde destilleri, lager og et nytt produksjonsbryggeri og skal etter planen få oppstart i 2012, skriver bryggeriet i en pressemelding.

- Dermed vil all brygging skje i Flåm, etter at vi det siste året har vært nødt til å brygge på lisens i Belgia for å møte etterspørselen, sier Evan Lewis, gründer og bryggemester ved Ægir.

Han sier løsningen var nødvendig for at bryggeriet skulle få fotfeste i markedet og grunnlaget for å treffe beslutningen om å satse for fullt i Flåm.

Det opprinnelige produksjonsanlegget skal i framtida brukes til innovasjon, eksklusiv produksjon av spesialøl og mindre brygg samt produksjon til bryggeripuben og restauranten.

- Med det nye produksjonsbryggeriet kan vi også ta på oss lisensbrygging for andre som går med drømmen om å brygge sitt eget øl for salg, men som ikke kan bære den store investeringen det krever, sier Aud Melås, gründer og administrerende direktør.

Ægir Bryggeri åpnet i 2007 og ble kåret til Årets Bryggeripub i 2008, 2009 og 2010. I fjor økte salget med 115 prosent på grunn av større distribusjon i Norge og utlandet.

Fra og med neste uke blir Bøyla Blonde Ale, Rallar Amber Ale og Sumbel Porter fast inventar i de 70 største Coop-butikkene. Ægir er også å finne i NorgesGruppens butikker.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pai gir sikker middagsseier
Dagens rett
Skinke- og løkpai

Pai gir sikker middagsseier

Pai frister alltid, og her får du en klassisk oppskrift som alle kan klare.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her