Ærespris til Lorry

Lorry i Oslo har fått en ærespris fra verdens største hveteølbryggeri, Erdinger, for sin innsats for å fremme den bayerske spesialiteten hveteøl.
Redaksjonen
31 Oktober 2007 - 09:00

Barsjef Jolo Andersson mottok prisen på vegne av Lorry. Det var Erdingers eksportsjef Michael Schauerte som overrakte prisen. Lorry er det andre skjenkestedet som får denne æresbevisningen i Norge. Først ute var Cardinal i Stavanger.
 
Verdens største
Erdinger Brauerei er verdens største hveteølbryggeri med en årproduksjon på 145 millioner liter øl i året. Erdinger Fanclub har 75 000 medlemmer i 48 land, også i Norge. Erdinger feirer i år 10 års jubileum for ølets sterkt voksende tilstedeværelse i Norge.
 
Eksportsjef Schauerte roste Lorry for den gode kvaliteten Erdinger hveteøl har fra fire tappetårn i to etasjer.
 
Vanskelig
- Også temperaturen på flaskeølet er helt riktig, fremhevet Schauerte, som poengterte at det er svært vanskelig å skjenke hveteøl på grunn av den kraftige kullsyren i ølet. Skjenkes ølet feil, så renner det kraftig over. Personalet på Lorry har derfor fått kurs i rett skjenketeknikk. Barsjef Jolo Andersson har selv vært i Erding og lært kunsten på den årlige høstfestivalen.
 
Erdinger Hefe var det første utenlandske ølet i Norge som kom i salg i alle Polets butikker.
 
Alkoholfritt
- Den største suksessen for Erdinger i Tyskland har vært Erdinger Alkoholfrei, kunne eksportsjef Schauerte fortelle. Det alkoholfrie hveteølet fra landsbyen Erding har nå passert Clausthaler i omsetning.
 
- Det skyldes at vi har fokusert på ølets meget gode smak, det lave kaloriinnholdet og den isotoniske virkningen Erdinger Alkoholfrei har for dem som trener eller driver aktiv sport, sier Schauerte.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet
Dagens rett

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet

Vi er midt i juleinnspurten, og da er dette lettlagde middagsforslaget med risotto og julepålegg eller rester perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her