Ærespris til Lorry

Lorry i Oslo har fått en ærespris fra verdens største hveteølbryggeri, Erdinger, for sin innsats for å fremme den bayerske spesialiteten hveteøl.
Redaksjonen
31 Oktober 2007 - 09:00

Barsjef Jolo Andersson mottok prisen på vegne av Lorry. Det var Erdingers eksportsjef Michael Schauerte som overrakte prisen. Lorry er det andre skjenkestedet som får denne æresbevisningen i Norge. Først ute var Cardinal i Stavanger.
 
Verdens største
Erdinger Brauerei er verdens største hveteølbryggeri med en årproduksjon på 145 millioner liter øl i året. Erdinger Fanclub har 75 000 medlemmer i 48 land, også i Norge. Erdinger feirer i år 10 års jubileum for ølets sterkt voksende tilstedeværelse i Norge.
 
Eksportsjef Schauerte roste Lorry for den gode kvaliteten Erdinger hveteøl har fra fire tappetårn i to etasjer.
 
Vanskelig
- Også temperaturen på flaskeølet er helt riktig, fremhevet Schauerte, som poengterte at det er svært vanskelig å skjenke hveteøl på grunn av den kraftige kullsyren i ølet. Skjenkes ølet feil, så renner det kraftig over. Personalet på Lorry har derfor fått kurs i rett skjenketeknikk. Barsjef Jolo Andersson har selv vært i Erding og lært kunsten på den årlige høstfestivalen.
 
Erdinger Hefe var det første utenlandske ølet i Norge som kom i salg i alle Polets butikker.
 
Alkoholfritt
- Den største suksessen for Erdinger i Tyskland har vært Erdinger Alkoholfrei, kunne eksportsjef Schauerte fortelle. Det alkoholfrie hveteølet fra landsbyen Erding har nå passert Clausthaler i omsetning.
 
- Det skyldes at vi har fokusert på ølets meget gode smak, det lave kaloriinnholdet og den isotoniske virkningen Erdinger Alkoholfrei har for dem som trener eller driver aktiv sport, sier Schauerte.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her