Ærespris til Lorry

Lorry i Oslo har fått en ærespris fra verdens største hveteølbryggeri, Erdinger, for sin innsats for å fremme den bayerske spesialiteten hveteøl.

Barsjef Jolo Andersson mottok prisen på vegne av Lorry. Det var Erdingers eksportsjef Michael Schauerte som overrakte prisen. Lorry er det andre skjenkestedet som får denne æresbevisningen i Norge. Først ute var Cardinal i Stavanger.
 
Verdens største
Erdinger Brauerei er verdens største hveteølbryggeri med en årproduksjon på 145 millioner liter øl i året. Erdinger Fanclub har 75 000 medlemmer i 48 land, også i Norge. Erdinger feirer i år 10 års jubileum for ølets sterkt voksende tilstedeværelse i Norge.
 
Eksportsjef Schauerte roste Lorry for den gode kvaliteten Erdinger hveteøl har fra fire tappetårn i to etasjer.
 
Vanskelig
- Også temperaturen på flaskeølet er helt riktig, fremhevet Schauerte, som poengterte at det er svært vanskelig å skjenke hveteøl på grunn av den kraftige kullsyren i ølet. Skjenkes ølet feil, så renner det kraftig over. Personalet på Lorry har derfor fått kurs i rett skjenketeknikk. Barsjef Jolo Andersson har selv vært i Erding og lært kunsten på den årlige høstfestivalen.
 
Erdinger Hefe var det første utenlandske ølet i Norge som kom i salg i alle Polets butikker.
 
Alkoholfritt
- Den største suksessen for Erdinger i Tyskland har vært Erdinger Alkoholfrei, kunne eksportsjef Schauerte fortelle. Det alkoholfrie hveteølet fra landsbyen Erding har nå passert Clausthaler i omsetning.
 
- Det skyldes at vi har fokusert på ølets meget gode smak, det lave kaloriinnholdet og den isotoniske virkningen Erdinger Alkoholfrei har for dem som trener eller driver aktiv sport, sier Schauerte.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen