Alarm stopper champagnetyver

Vinmonopolets nye flaskealarmer setter stopper for tyverier av edle dråper.

Over hele landet har Vinmonopolets utsalg slitt med såkalte «champagnetyver». Nå har selskapet funnet en affektiv stopper for problemet.

- Alarmlyden er en utrivelig lyd å få med seg på vei ut. Da stopper de fleste opp, sier butikksjef Tom Lie i Vinmonopolet på Strømsø i Drammen til NRK.

Utsalget er ett av flere som siden i sommer har festet en liten svart boks øverst på de dyreste drikkevarene.

Fra desember i fjor til mai i år forsvant mange flasker. Etter at flaskene med edle dråper fikk alarm, er ikke en flaske forsvunnet fra hyllene.

Vinmonopolet har også andre sikkerhetssystemer for å unngå tyveri, og har et relativt lite svinn i forhold til omsetningen. Den nye typen alarmer blir ikke innført over hele landet.

Vinmonopolet bruker mange sikkerhetssystemer for å unngå tyveri, og svinnet er nede i 500 kroner per én million kroner i omsetning.

- Det viktigste våpenet mot svinn er kundekontakt. Vi viser at vi er interessert i dem, noe som igjen gjør at vi skremmer tyvene, sier Lie.

- Dette er ikke noe vi vil innføre i alle våre 262 utsalg. For oss er god kundekontakt det viktigste, sier kommunikasjonsdirektør Halvor Bing Lorentzen i Vinmonopolet.

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen