Alarm stopper champagnetyver

Vinmonopolets nye flaskealarmer setter stopper for tyverier av edle dråper.

Over hele landet har Vinmonopolets utsalg slitt med såkalte «champagnetyver». Nå har selskapet funnet en affektiv stopper for problemet.

- Alarmlyden er en utrivelig lyd å få med seg på vei ut. Da stopper de fleste opp, sier butikksjef Tom Lie i Vinmonopolet på Strømsø i Drammen til NRK.

Utsalget er ett av flere som siden i sommer har festet en liten svart boks øverst på de dyreste drikkevarene.

Fra desember i fjor til mai i år forsvant mange flasker. Etter at flaskene med edle dråper fikk alarm, er ikke en flaske forsvunnet fra hyllene.

Vinmonopolet har også andre sikkerhetssystemer for å unngå tyveri, og har et relativt lite svinn i forhold til omsetningen. Den nye typen alarmer blir ikke innført over hele landet.

Vinmonopolet bruker mange sikkerhetssystemer for å unngå tyveri, og svinnet er nede i 500 kroner per én million kroner i omsetning.

- Det viktigste våpenet mot svinn er kundekontakt. Vi viser at vi er interessert i dem, noe som igjen gjør at vi skremmer tyvene, sier Lie.

- Dette er ikke noe vi vil innføre i alle våre 262 utsalg. For oss er god kundekontakt det viktigste, sier kommunikasjonsdirektør Halvor Bing Lorentzen i Vinmonopolet.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Julemat Drikke til julematen

Den definitive guiden: Slik finner du passende øl til alle julens måltider

I julen er måltidene mange, og ølet er en selvskreven ledsager. Derfor har vi satt sammen en oversikt for alle som lurer på hva de skal drikke til de ulike måltidene. Deriblant også mellommåltidene (les godteriene), som det raskt kan bli litt for mange av på denne tiden av året. Les hele saken

Til toppen