Aldo Conterno er død

Aldo Conterno er død

En av de mest kjente Barolo-produsentene er gått bort, 81 år gammel.

Etter at nyheten om hans død ble kjent torsdag, lovprises Aldo Conterno av en samlet vinverden. 81-åringen var kjent som en stor personlighet og som en fornyer av tradisjonell Barolo-produksjon.

Karrieren startet for alvor da han sammen med sin bror, Giovanni, arvet farens vingård i 1961. Brødrene ble snart uenige om prinisppene for familiefirmaets vinproduksjon, og snart startet Aldo for seg på eiendommen Favot i Monforte d’Alba.

Etter et opphold i USA på 60-tallet, ble Conterno inspirert til å benytte nye produksjonsmetoder. Siden da har Favot vært kjent for å holde dørene åpne for nye ideer og impulser, og er i dag kjent for ettertraktede viner som Vigna Cicala, Vigna Romirasco and Vigna Colonello. Samleobjektet Barolo Gran Bussia produseres bare i ekstra gode årganger.

Favot drives i dag av Conternos sønner.

Forsiden akkurat nå

Cocktails med noe attåt og karaoke for lukkede dører. Det er oppskriften for Bergens hotteste bar akkurat nå

Bak store persienner, en låst dør med en ringeklokke, i en av byens trange gater, finner du Bergens nyeste tilskudd i barverdenen. Lukket Selskap heter baren, og nå er målet for barsjef Odd Fjeldsgaard Rasmussen og eierne i Bargruppen å gjøre byen mer internasjonal. Les hele saken

Til toppen