Alle følger Hellstrøm ut døra

Samtlige ansatte på Bagatelle har sagt opp. Denne saken har ingen ting i media å gjøre sier Underthun ved Feinschmecker.
Redaksjonen
07 Desember 2009 - 20:57

De ansatte fikk tilbud om å gå med én måneds oppsigelsestid om de ønsket det, skriver Dagens Næringsliv (DN).  Samtlige av de ca 20 som arbeider der skal ha takket ja til tilbudet.
 
Ikke vanskelig med ny jobb
 
- Vi som jobber her er som en stor familie. Når selve kjernen forsvinner, er det naturlig at alle andre også går, sier restaurantsjef Niklas Johansson, som har vært der i tre og et halvt år, til DN.
 
Vinansvarlig Mads Kleppe mener at de som arbeider på restauranten er ambisiøse, og neppe vil ha store problemer med å finne seg en annen jobb i bransjen.
 
- Bagatelle har vært en ledestjerne som unge kokker har siktet mot. Det er utrolig trist at institusjonen forsvinner, sier han til DN.
 
Kjøkkenets ansikt
 
Alle de aktørene i bransjen E24 har snakket med mener det vil være nær umulig å skulle fortsette driften ved Bagatelle som om ingenting har skjedd.
 
- Eyvind Hellstrøm er Bagatelle. Rent teoretisk kan man selvfølgelig fortsette med ny daglig leder, men Hellstrøm har vært kjøkkenets ansikt utad, sa Nicolas Blomgren Facchin, daglig leder ved Oslo-restauranten Le Canard, til E24 på lørdag.
 
Omsetningssvikt
 
I høst varslet Hellstrøm at han hadde begynt å bli lei av Bagatelle, og neppe kom til å være der om fem år. Det skulle gå adskillig kortere tid enn som så før han forsvant. Ifølge Hellstrøm selv skyldes avgangen en konflikt med eieren, milliardæren Christen Sveaas.
 
Bagatelle opplevde en omsetningssvikt på 20 prosent i 2008. Dermed gikk den fra 2 millioner kroner i driftsresultat for 2007, til et underskudd på 1,3 millioner i fjor.
 
- Restauranter i vår klasse vil aldri tjene de store pengene. Det er veldig kostnadskrevende å drive på dette nivået. Jeg gjør det ikke for pengene, men for kjærligheten til mat, sa Hellstrøm i kommentar til underskuddet i høst.
 
Burde ryddet opp på bakrommet
 
Daglig leder Lars Erik Underthun ved Spisestedet Feinschmecker synes ikke Hellstrøms oppsigelse har noe i media å gjøre:
 
- Jeg mener at Hellstrøm, som er en høyt profilert mediaperson, burde ryddet opp i dette på bakrommet med eieren, og så gått ut i media, sier Underthun til Nettavisen. Han sikter til at Hellstrøm sendte oppsigelsen til DN.
 
- Det er tullete! Saken har to sider, det er jeg sikker på. Fremgangsmåten til Hellstrøm gjør at eier Christen Sveaas blir sittende vingeklippet tilbake. Det liker jeg ikke, sier han.
 
Underthun ser ingen grunn til at vi skal gråte over utfallet av denne saken.
 
- Det er naturlig konsekvens av prosessen, sier Underthun - som ikke vil kommentere hva han tror skjer med Bagatelle videre.
 
Men ikke alle er enige med Underthun:
 
Vi trenger Bagatelle
 
- Det som skjer, er veldig trist. Vi trenger en restaurant av dette kaliber, det er viktig for alle andre stjernerestauranter. Det er viktig for å motivere oss videre, sier daglig leder Nicolas Blomgren Facchin hos Le Canard til Nettavisen.
 
Le Canard er en av fem restauranter i Oslo-området som har én stjerne i Michelin-guiden.
 
- Det er synd for Norges restaurantscene, men vi får håpe det kommer noe godt ut av det - at Eyvind starter opp igjen, sier Blomgren til Nettavisen.
 
Kjøkkensjef Bent Stiansen ved Statholdergaarden er helt enig:
 
Kun tapere
 
- Dette er kjempetrist og en stor tragedie, sier Stiansen til Nettavisen.
 
Han var første nordmann som vant Bocuse d'or i 1993.
 
Eier Bjørn Svensson ved Restaurant Oscarsgate, som også har en Michelin-stjerne, synes dette er trist:
 
- Dette tok oss alle litt på sengen. Hellstrøm er jo gudfaren, sier Svensson til Nettavisen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten
Ukens drink

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten

Julemule er derfor et godt navn på denne drinken som garantert får nye fans. Både blant de som liker juleakevitt og de som liker ginger beer - og hvem gjør vel ikke det?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten
Ukens drink

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten

Julemule er derfor et godt navn på denne drinken som garantert får nye fans. Både blant de som liker juleakevitt og de som liker ginger beer - og hvem gjør vel ikke det?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner
Vinmesse
Vinmesse i Oslo 27. januar

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner

Bli med på vinmesse med topprodusenter fra Champagne, Tyskland, Italia og mye mer. Du får mulighetene til å smake flere hundre viner fra flere forskjellige land og i mange forskjellige stiler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her