Allied Domecq kjøper Spanias største vinprodusent

Det internasjonale vin- og brennevinskonsernet Allied Domecq PLC har kjøpt den spanske vinprodusenten Bodega y Bebidas. Det dreier seg om Spanias største vinprodusent og har blant annet viner som Campo Viejo og Siglo Saco i sin portefølje. - Oppkjøpet er
Redaksjonen
16 September 2002 - 02:00

Bodega y Bebidas er Spanias største vinprodusent med en total produksjon på mer enn 90 millioner flasker pr år, og en total omsetning på over 1,1 milliarder kroner. Selskapet produserer vin fra alle de viktigste distriktene i Spania, men kjernevirksomheten er produksjon av vin fra Rioja, som utgjør nær 60 prosent av den totale produksjon. Bodega y Bebidas har også vinproduksjon i Chile. I Norge er vinene Campo Viejo og Siglo Saco selskapets mest kjente.
 
I forbindelse med kjøpet vil Allied Domecq PLC etablere en vindivisjon og samle all virksomhet knyttet til vin i denne. Dette er del av en bevisst strategi fra selskapets side, idet brennevinsmarkedet de seneste år har stagnert internasjonalt. Det forventes ikke nevneverdig vekst i årene som kommer heller. Markedet for vin har derimot et betydelig potensiale og det ventes sterkt vekst i tiden fremover.
 
Får betydning i Norge
Oppkjøpet vil også få store konsekvenser for den norske avdelingen av Allied Domecq som nesten vil doble salget.
 
- Vi selger årlig ca 720.000 flasker, hvorav 80 prosent er brennevin. Med Bodega y Bebidas-viner i vår portefølje, vil vårt volum øke til nesten 1,3 millioner flasker, sier administrerende direktør Eivind Schøyen. Han peker samtidig på at både Campo Viejo og Siglo Saco er blant de 10 mest solgte vinene på Vinmonopolet, og at porteføljen også vil inneholde de lovende nykommerne Las Campanas og Albor. Schøyen mener det ligger store muligheter i oppkjøpet, da Bodega y Bebidas frem til nå har solgt nesten 80 prosent av produksjonen på hjemmemarkedet.
 
- Med vårt internasjonale apparat og sterke markedsorientering tror jeg vinene vil få enorm fremgang på eksportmarkedet, sier Schøyen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Satay av svin med honning og ingefær

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger

Det er den krydrete og intense men ikke særlig sterke sausen som gir mersmaken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her