Allied Domecq kjøper Spanias største vinprodusent

Det internasjonale vin- og brennevinskonsernet Allied Domecq PLC har kjøpt den spanske vinprodusenten Bodega y Bebidas. Det dreier seg om Spanias største vinprodusent og har blant annet viner som Campo Viejo og Siglo Saco i sin portefølje. - Oppkjøpet er
Redaksjonen
16 September 2002 - 02:00

Bodega y Bebidas er Spanias største vinprodusent med en total produksjon på mer enn 90 millioner flasker pr år, og en total omsetning på over 1,1 milliarder kroner. Selskapet produserer vin fra alle de viktigste distriktene i Spania, men kjernevirksomheten er produksjon av vin fra Rioja, som utgjør nær 60 prosent av den totale produksjon. Bodega y Bebidas har også vinproduksjon i Chile. I Norge er vinene Campo Viejo og Siglo Saco selskapets mest kjente.
 
I forbindelse med kjøpet vil Allied Domecq PLC etablere en vindivisjon og samle all virksomhet knyttet til vin i denne. Dette er del av en bevisst strategi fra selskapets side, idet brennevinsmarkedet de seneste år har stagnert internasjonalt. Det forventes ikke nevneverdig vekst i årene som kommer heller. Markedet for vin har derimot et betydelig potensiale og det ventes sterkt vekst i tiden fremover.
 
Får betydning i Norge
Oppkjøpet vil også få store konsekvenser for den norske avdelingen av Allied Domecq som nesten vil doble salget.
 
- Vi selger årlig ca 720.000 flasker, hvorav 80 prosent er brennevin. Med Bodega y Bebidas-viner i vår portefølje, vil vårt volum øke til nesten 1,3 millioner flasker, sier administrerende direktør Eivind Schøyen. Han peker samtidig på at både Campo Viejo og Siglo Saco er blant de 10 mest solgte vinene på Vinmonopolet, og at porteføljen også vil inneholde de lovende nykommerne Las Campanas og Albor. Schøyen mener det ligger store muligheter i oppkjøpet, da Bodega y Bebidas frem til nå har solgt nesten 80 prosent av produksjonen på hjemmemarkedet.
 
- Med vårt internasjonale apparat og sterke markedsorientering tror jeg vinene vil få enorm fremgang på eksportmarkedet, sier Schøyen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter med løk

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene

Løk er krykken gjennom hele vinteren, men som regel spiller den birollen. I disse oppskriftene får den lov å skinne litt ekstra. La deg inspirere til å bruke litt mer løk nå mens den er så fersk og god.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter med løk

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene

Løk er krykken gjennom hele vinteren, men som regel spiller den birollen. I disse oppskriftene får den lov å skinne litt ekstra. La deg inspirere til å bruke litt mer løk nå mens den er så fersk og god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når norske grønnsaker er så gode som nå, må de få spille hovedrollen
Dagens rett

Når norske grønnsaker er så gode som nå, må de få spille hovedrollen

Sommerkålen smaker fantastisk rå i en salat med en dressing som her. Matchet med bulgur, solmodne tomater og eventuelt litt spekemat, er middagen fullverdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her