Alt eller ingenting

Et samboerpar i Arendal måtte spise og drikke for alle pengene på et gavekort. Eller tape resten.
Redaksjonen
27 Februar 2008 - 09:00

Paret skulle bruke gavekortet som de fikk til jul. Stedet var Big Horn Steak House i Arendal.
 
Gavekortet var på tusen kroner, men samboerparet hadde ikke noen planer om å bruke alle pengene på en gang. De to regnet med å bruke rundt 600 kroner på middagen, og ville gjerne ha de resterende pengene til gode.
 
Ved ankomst lurte samboerparet på om de kunne få resten av pengene i form av et nytt gavekort. Servitøren mente at det ikke ville være noe problem. Men etter å ha snakket med kjøkkenet fikk paret beskjed om at det ikke gikk.
 
Ville gå
På gavekortet står det en formulering om at ubenyttet restbeløp ikke refunderes. Derfor hadde paret bestemt at dersom de ikke fikk resten av pengene til gode, ville de gå.
 
Pengene var jo allerede betalt i form av gavekoret, og paret ville heller ikke ha kontanter.
 
- Tenk å ha en sånn regel. Folk har ikke lyst å gi 400 kroner i tips, sier samboerparet til Agderposten.
 
Vil endre rutiner
- Noen av våre restauranter følger dette slavisk, vi skjønner at det føles urettferdig, sier kjededirektør i Big Horn, Thor Gustavsen.
 
Gustavsen sier at kjeden har fått en del henvendelser av denne typen i det siste. Derfor vil de nå endre rutinene.
 
Det håper Hege Lægreid, som er ansatt hos Big Horn i Arendal, at de gjør.
 
- Hvis han vil endre på det er ingen gladere enn oss for det, sier hun.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her