Alternativ avec

Prøv denne heftige avecen på 17. mai, og du blir garantert frelst.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Når 17. mai faller på en lørdag, er det nok mange som lar bilen stå og unner seg noe godt til kaffen. Altfor få prøver seg på det som etter min mening er vel så mye Frankrikes nasjonalbrennevin som cognac, nemlig calvados.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Aromatisk og karakterfull
Og en av de beste produsentene av de destillerte eplene, Domaine Dupont , er å finne i de fleste polhyller, enda til med fire produkter .

Så om du ikke får tak i Dupont Vieilles Réserve (10644) , en svært så aromatisk, karakterfull, rik og stofflig utgave, så er Domaine Dupont Calvados Pays d'Auge Réserve (10144) hakk i hel rent kvalitetsmessig.

17. mai-sigar?
Og kanskje et enda bedre valg siden den er enda mer imøtekommende med stor fylde. At den har et par prosent mindre alkohol gjør den lettere å svelge for flere.

Begge er imidlertid så rike at de gjerne tar følge med en sigar, og hvis nasjonaldagen byr på varme til langt utover kvelden, burde det la seg kombinere.
 

Begge calvadosene selges dessuten til meget konkurransedyktige priser sammenlignet med cognac.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Dupont Vieilles Réserve

Produsent:
Domaine Dupont
Utvalg:
Basisutvalg (Fullsortiment)
Volum:
0.700l
Land:
Frankrike
Område:
Pris:
425,00 kr
Varenummer:
1064401
90 Poeng
Les smaksnotatene »

Domaine Dupont Calvados Pays d'Auge Réserve

Produsent:
Domaine Dupont
Utvalg:
Basisutvalg (Fullsortiment)
Volum:
0.700l
Land:
Frankrike
Område:
Calvados - Pays d'Auge
Pris:
435,00 kr
Varenummer:
1014401
89 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen