Altia kjøper Larsen og Brøndums

Altia kjøper Larsen og Brøndums

Drikkevaregiganten styrker stillingen i Norden.
13 Juni 2013 - 15:51

Altia Plc har inngått en avtale om å kjøpe Larsen «Le Cognac des Vikings» S.A. og merkevaren Larsen cognac sammen med et betydelig varelager fra Remy Cointreau Group.

– Oppkjøpet av merkevaren Larsen utvider vår tilstedeværelse i Norden og Baltikum og forbedrer vår posisjon i det nordiske taxfreemarkedet og i den internasjonale alkoholbransjen. Altia vil i forbindelse med dette oppkjøpet være til stede i hjertet av Cognac, inkludert egne produksjonsanlegg og ytterligere lagringskjellere med lagrede cognacer som muliggjør videre vekst. Altia har som mål å vokse betydelig i denne kategorien, både i volum og verdi, sier Antti Pankakoski, administrerende direktør i Altia.

Oppkjøpet av merkevaren Larsen er et ledd i Altias vekststrategi. I 2009 kjøpte selskapet merkevarene Grönstedts og Amundsen Cognac i 2009, en portefølje av svenske og danske brennevin- og vinmerker. Renault Cognac ble kjøpt i 2010 og Xanté og Arsenitch i 2012.

Kjøper Brøndums fra Arcus

Altia har også kjøpt akevittmerket Brøndums, inklusive alle Brøndums undermerker fra Arcus-Gruppen. Kjøpsprisen er omtrent 11 millioner euro. Etter oppkjøpet vil Altia Danmark ha 23 prosent markedsandel av det totale danske akevittmarkedet (volum) med sine Brøndums og O.P. Andersons akevitter.

– Brøndums er et ikon blant danske spritmerkevarer, og hele vår organisasjon ser veldig frem til å ta på oss den spennende oppgaven å videreutvikle Brøndums med respekt for merkets historie, tradisjoner og sine lojale forbrukere, sier Pankakoski i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Arcus må selge Brøndums

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag lager du hele middagen på grillen
Dagens rett

I dag lager du hele middagen på grillen

Det vil si pestosausen er unntaket. Vi kan love masse smak og det på kort tid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her