Arcus må selge Brøndums Akvavit

Arcus må selge Brøndums Akvavit

Er pålagt å selge etter overtakelsen av De Danske Spritfabrikker.

Med kjøpet av De Danske Spritfabrikker i Aalborg sikret Arcus-Gruppen seg merkevarene Aalborg Akvavit, Brøndums, Gammel Dansk og Malteserkreuz. Nå har den danske Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen pålagt Arcus å selge akevittmerket Brøndums.

LES OGSÅ: Arcus overtar dansk akevitt

Både danske og internasjonale interessenter inviteres til å legge inn bud på Brøndums, heter det i en pressemelding fra Arcus-Gruppen.

Brøndums Akvavit har sitt navn etter brennevinsbrenner Anthon Brøndum, en av de danske  «brændevinsfædre», som på midten av 1800-tallet revolusjonerte den danske brennevins-fremstillingen. I siste regnskapsår ble det solgt ca 700 000 liter Brøndums Akvavit i Danmark, og merket hadde en markedsandel på ca 15 prosent i akevittkategorien. Det Danske Spiritus Kompagni A/S har ansvar for alt salg og all markedsføring av Brøndums Akvavit i Danmark fram til ny eier overtar.

LES OGSÅ: Halvor Heuch hedret

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen