Altia kjøper Larsen og Brøndums

Altia kjøper Larsen og Brøndums

Drikkevaregiganten styrker stillingen i Norden.
13 Juni 2013 - 15:51

Altia Plc har inngått en avtale om å kjøpe Larsen «Le Cognac des Vikings» S.A. og merkevaren Larsen cognac sammen med et betydelig varelager fra Remy Cointreau Group.

– Oppkjøpet av merkevaren Larsen utvider vår tilstedeværelse i Norden og Baltikum og forbedrer vår posisjon i det nordiske taxfreemarkedet og i den internasjonale alkoholbransjen. Altia vil i forbindelse med dette oppkjøpet være til stede i hjertet av Cognac, inkludert egne produksjonsanlegg og ytterligere lagringskjellere med lagrede cognacer som muliggjør videre vekst. Altia har som mål å vokse betydelig i denne kategorien, både i volum og verdi, sier Antti Pankakoski, administrerende direktør i Altia.

Oppkjøpet av merkevaren Larsen er et ledd i Altias vekststrategi. I 2009 kjøpte selskapet merkevarene Grönstedts og Amundsen Cognac i 2009, en portefølje av svenske og danske brennevin- og vinmerker. Renault Cognac ble kjøpt i 2010 og Xanté og Arsenitch i 2012.

Kjøper Brøndums fra Arcus

Altia har også kjøpt akevittmerket Brøndums, inklusive alle Brøndums undermerker fra Arcus-Gruppen. Kjøpsprisen er omtrent 11 millioner euro. Etter oppkjøpet vil Altia Danmark ha 23 prosent markedsandel av det totale danske akevittmarkedet (volum) med sine Brøndums og O.P. Andersons akevitter.

– Brøndums er et ikon blant danske spritmerkevarer, og hele vår organisasjon ser veldig frem til å ta på oss den spennende oppgaven å videreutvikle Brøndums med respekt for merkets historie, tradisjoner og sine lojale forbrukere, sier Pankakoski i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Arcus må selge Brøndums

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her