Altiasjefer forsvinner

I løpet av noen dager har finske Altia mistet toppledeslen i Finland og toppledelsen i Norge. Blant dem Stefan Nordberg.

Her i Norge er Altia blant de største i vin- og spritmarkedet. Selskapet kjøpte blant annet VSD, som i dag heter Altia Corporation Norge. Selskapet eier et distribusjonsselskap og eier også Best Buys International, Strøm, Bibendum og halve Brand Partners.
 
Toppsjefen går
Sist fredag valgte Leena Saarinen å gå av som toppsjef. Offisielt skjedde dette på grunn av overskridelser i et viktig ethanolprosjekt. Men det er ikke bare Saarinen som går. Også den høyre hånden hennes, Teuvo Pollari, slutter i selskapet i løpet av måneden.
 
Tuomas Itkonen er konstituert sjef i Altia.
 
Også her hjemme skjer det ting. For to uker siden sa Stefan Norberg takk for seg. Han har ledet selskapet i to år i Norge.
Uenig
Norberg sier til Finansavisen at han var uenig med konsernledelsen og konsernsjefen om strategiene for Norge fremover.
 
Altia omsetter for 1,3 milliarder kroner i Norge, inklusive avgifter. Selskapet er eid av den finske stat.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen