Altiasjefer forsvinner

I løpet av noen dager har finske Altia mistet toppledeslen i Finland og toppledelsen i Norge. Blant dem Stefan Nordberg.

Her i Norge er Altia blant de største i vin- og spritmarkedet. Selskapet kjøpte blant annet VSD, som i dag heter Altia Corporation Norge. Selskapet eier et distribusjonsselskap og eier også Best Buys International, Strøm, Bibendum og halve Brand Partners.
 
Toppsjefen går
Sist fredag valgte Leena Saarinen å gå av som toppsjef. Offisielt skjedde dette på grunn av overskridelser i et viktig ethanolprosjekt. Men det er ikke bare Saarinen som går. Også den høyre hånden hennes, Teuvo Pollari, slutter i selskapet i løpet av måneden.
 
Tuomas Itkonen er konstituert sjef i Altia.
 
Også her hjemme skjer det ting. For to uker siden sa Stefan Norberg takk for seg. Han har ledet selskapet i to år i Norge.
Uenig
Norberg sier til Finansavisen at han var uenig med konsernledelsen og konsernsjefen om strategiene for Norge fremover.
 
Altia omsetter for 1,3 milliarder kroner i Norge, inklusive avgifter. Selskapet er eid av den finske stat.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Her er det kvinnene som holder tradisjonene vedlike

Crossover og fusion er kanskje nyere begreper, men konseptet er like gammelt som menneskeheten. Siden tidenes morgen har folk på vandring tatt med seg teknikker, ingredienser og smakskombinasjoner. Få kjøkken har vært mer åpne for påvirkning utenfra enn det filippinske. Les hele saken

Til toppen