Amarone light

Her får du amaronens egenskaper uten alle alkoholprosentene.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Amarone er en av de mest alkoholrike bordvinene som finnes. Når enkelte tangerer og endog passerer 16 prosent, ja da blir det rett og slett for mye. Selv om vinen er balansert og alt annet er perfekt. Den skal tross alt drikkes. Og det er ikke mulig å drikke særlig mer enn et glass av så alkoholrike viner.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Bærer 14 prosent godt
Viviani Valpolicella Classico Campo Morar 2006 (46802) , derimot, har mange av amaronens positive sider, men med "bare" 14 prosent. Det er imidlertid prosenter den bærer veldig godt, for den har veldig god syre og fine tanniner. En lekker vin som tar utrolig mye smak i maten og som dessuten vil trives godt i kjelleren i minst åtte år.

Viviani lager naturlig nok fullblods amaroner også, og de er absolutt verd å prøve ut. Samt en vanlig valpolicella som kjennetegnes av en usedvanlig god renhet i frukten. Det er det nemlig ikke alle viner i denne kategorien som kan skryte av. Og nettopp renheten er en av styrkene ved denne produsenten som for øvrig jobber helt økologisk. Det betyr at vinene gjæres naturlig, uten tilsetting av kjøpegjær. Og den foregår i velbrukte store fat.

Kalkholdig jordsmonn
Amaronen får deretter et opphold i glasskledte sementtanker for å "avgi" bunnfallet. Når den er ferdig med det, venter et lengre opphold i en blanding av franske og slavonske fat på 350-2000 liter. "Vår vin" overtar deretter plassen i sementtankene for å bli til ripasso. Det betyr at vinen starter gjæringen på ny og oppnår ikke bare en høyere alkoholgrad, men også mer av alt. Deretter får den et opphold på ett år.

Vivani er en liten produsent, totalt 70.000 flasker, som hele familien er engasjert i å få frem.
De 7 hektarene med vinmark ligger øverst, ved 400 m.o.h., i Mazzano i Negrar-dalen i Valpolicella Classico-sonen . Jordsmonnet er svært kalkholdig med en halvmeter tykt gruslag øverst. Det sikrer veldig god drenering samtidig som røttene kan trenge dypt ned i grunnen. Vinmarkene er dyrket på tradisjonelt vis, pergola veronese, og vinstokkene er fra 20 til 60 år gamle.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Viviani Valpolicella Classico Campo Morar 2006

Produsent:
Viviani
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Veneto
Pris:
289,90 kr
Varenummer:
46802
90 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen