Amerikansk designpris til Vikingfjord

Oslo (NW): Den norske vodkaen Vikingfjord har vunnet den prestisjetunge gullstatuetten i designkonkurransen Mobius Award. Konkurransen går av stabelen i Chicago hvert år.
Redaksjonen
23 Februar 2001 - 01:00

Den norske prestisjevodkaen Vikingfjord ble redesignet og lansert på nytt i oktober i fjor. Da ble både innhold og utseende på flasken forbedret.
 
- Vi bestemte oss for å gjøre Vikingfjord til den reneste vodkaen på markedet ved å benytte 100 prosent rent brevann fra Olden. Samtidig fikk designbyrået Design Bridge i London oppdraget med å lage et nytt utseende, sier produktsjef Sturla Rooth i Arcus Produkter.
 
Han opplyser at Arcus nå skal lansere Vikingfjord i utlandet.
 
-Det nye designet skal først og fremst gjenspeile det eksklusive innholdet. Frostet glass, sølv og blått skal gi assosiasjoner til is, renhet og krystallklart vann, sier Rooth. I april sendes de første flaskene ut på det tyske markedet.
 
Egen personlighet
Designer Antonia Hayward i Design Bridge har hovedæren for Vikingfjords nye look.
 
- Vi er svært fornøyde med redesignet av Vikingfjord. Denne vodkaen har fått en egen personlighet som bør kunne konkurrere med internasjonalt kjente merker. Vikingfjords design er veldig norsk samtidig som det signaliserer renhet, sier Antonia Hayward.
 
Hun karakteriserer Mobius Award som en av de viktigste internasjonale konkurransene for designere og reklamefolk. Den ble første gang arrangert i 1971, og det var i år 6000 produkter fra 31 land som deltok.
 
Selger godt
Statuettene deles ut i kategoriene radioreklame, tv-reklame, produktemballasje og trykte annonser. Vikingfjord fikk prisen i kategorien emballasje.
 
Sturla Rooth i Arcus Produkter opplyser at Vikingfjord selger meget godt i Norge.
 
- Denne vodkaen har vært på markedet i godt over ti år, og har de siste årene hatt en svært positiv salgsutvikling. Etter relanseringen i oktober har det tatt helt av og vi har faktisk vært utsolgt flere ganger. Dette viser at nordmenn er opptatt av en riktig kombinasjon av innhold og design, sier Rooth.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her