Amerikansk designpris til Vikingfjord

Oslo (NW): Den norske vodkaen Vikingfjord har vunnet den prestisjetunge gullstatuetten i designkonkurransen Mobius Award. Konkurransen går av stabelen i Chicago hvert år.
Redaksjonen
23 Februar 2001 - 02:00

Den norske prestisjevodkaen Vikingfjord ble redesignet og lansert på nytt i oktober i fjor. Da ble både innhold og utseende på flasken forbedret.
 
- Vi bestemte oss for å gjøre Vikingfjord til den reneste vodkaen på markedet ved å benytte 100 prosent rent brevann fra Olden. Samtidig fikk designbyrået Design Bridge i London oppdraget med å lage et nytt utseende, sier produktsjef Sturla Rooth i Arcus Produkter.
 
Han opplyser at Arcus nå skal lansere Vikingfjord i utlandet.
 
-Det nye designet skal først og fremst gjenspeile det eksklusive innholdet. Frostet glass, sølv og blått skal gi assosiasjoner til is, renhet og krystallklart vann, sier Rooth. I april sendes de første flaskene ut på det tyske markedet.
 
Egen personlighet
Designer Antonia Hayward i Design Bridge har hovedæren for Vikingfjords nye look.
 
- Vi er svært fornøyde med redesignet av Vikingfjord. Denne vodkaen har fått en egen personlighet som bør kunne konkurrere med internasjonalt kjente merker. Vikingfjords design er veldig norsk samtidig som det signaliserer renhet, sier Antonia Hayward.
 
Hun karakteriserer Mobius Award som en av de viktigste internasjonale konkurransene for designere og reklamefolk. Den ble første gang arrangert i 1971, og det var i år 6000 produkter fra 31 land som deltok.
 
Selger godt
Statuettene deles ut i kategoriene radioreklame, tv-reklame, produktemballasje og trykte annonser. Vikingfjord fikk prisen i kategorien emballasje.
 
Sturla Rooth i Arcus Produkter opplyser at Vikingfjord selger meget godt i Norge.
 
- Denne vodkaen har vært på markedet i godt over ti år, og har de siste årene hatt en svært positiv salgsutvikling. Etter relanseringen i oktober har det tatt helt av og vi har faktisk vært utsolgt flere ganger. Dette viser at nordmenn er opptatt av en riktig kombinasjon av innhold og design, sier Rooth.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour
+

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour

28 år gamle Eleonore Latour har startet jobben med å leve opp til en snart 300 års familietradisjon i Burgund.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter på fårikål

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene

Den tradisjonelle, velsmakende fårikålen kommer i mange forskjellige varianter alt etter hvor i landet du befinner deg - se oppskriftene her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lammestek får du ekstra mye skryt av
Dagens rett

Lammestek får du ekstra mye skryt av

Lammestek er selvsagt i lammesesongen. Denne oppskriften har alt som trengs for en virkelig stor smaksopplevelse.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kongeosten er Norges beste ost

Hitra Gårdsmat helt sørvest i Trøndelag stakk av med «supergull» i oste-NM 2025.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour
+

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour

28 år gamle Eleonore Latour har startet jobben med å leve opp til en snart 300 års familietradisjon i Burgund.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter på fårikål

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene

Den tradisjonelle, velsmakende fårikålen kommer i mange forskjellige varianter alt etter hvor i landet du befinner deg - se oppskriftene her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv en hurtigpizza som denne smaker perfekt
Dagens rett

Selv en hurtigpizza som denne smaker perfekt

Har du liten tid til middagslaging, behøver det ikke bety mindre smak. Bare prøv denne oppskriften på pizza med crème fraîche og bacon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lammestek får du ekstra mye skryt av
Dagens rett

Lammestek får du ekstra mye skryt av

Lammestek er selvsagt i lammesesongen. Denne oppskriften har alt som trengs for en virkelig stor smaksopplevelse.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her