Amundsen opp 70 prosent

Vin- og spritimportøren Amundsen økte omsetningen med 70 prosent i fjor. Etter et halvtørt 2001, høstet selskapet et resultat på hele 4,0 millioner før skatt i 2002. Amundsen satser på fortsatt sterk vekst, blant annet ved å overta Norges mestselgende vin
Redaksjonen
28 April 2003 - 01:00

Omsetningen i fjor var på 94,4 millioner kroner, mot 55,8 millioner året før. Det tilsvarer en økning på nær 70 prosent. Resultatet før skatt endte på 4,0 millioner kroner, inkludert vel 100.000 i finansinntekter, heter det i en pressemelding fra importøren.

- Vi er strålende fornøyd med resultatet. Nå ser vi fruktene av samarbeidet med V&S Group, som blant annet har gitt oss ABSOLUT VODKA i porteføljen. I år regner vi med ytterligere vekst, blant annet fordi vi overtar importen av Norges mestselgende vin, Gato Negro, forteller daglig leder Cathrine Amundsen Dahl.

Amundsen importerer og selger produkter som ABSOLUT, Aalborg, Gammel Dansk, Heering, Xanté, Cruzan og Bowmore. Selskapet representerer i tillegg flere store vinprodusenter som for eksempel australske Penfolds, spanske Montecillo og Felix Solis, amerikanske Beringer, italienske Fontanafedda og Pommery Champagne.

Amundsen har etablert nordisk partnerskap med tunge leverandører som Vina San Pedro (Chile), Penfolds (Australia), Vinfruco (Sør-Amerika), Bowmore whisky (Skottland) og Cruzan rom (Virgin Island, USA). Med Vina San Pedro og bestselgeren Gato Negro i porteføljen vil Amundsen klatre flere plasser opp på listen over Norges største vinimportører.

- Denne våren gleder vi oss også over at mange av våre produkter som har gjort det godt på barer og restauranter, nå blir tilgjengelige i Vinmonopolets basisutvalg, sier Amundsen Dahl.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her