Amundsen opp 70 prosent

Vin- og spritimportøren Amundsen økte omsetningen med 70 prosent i fjor. Etter et halvtørt 2001, høstet selskapet et resultat på hele 4,0 millioner før skatt i 2002. Amundsen satser på fortsatt sterk vekst, blant annet ved å overta Norges mestselgende vin
Redaksjonen
28 April 2003 - 02:00

Omsetningen i fjor var på 94,4 millioner kroner, mot 55,8 millioner året før. Det tilsvarer en økning på nær 70 prosent. Resultatet før skatt endte på 4,0 millioner kroner, inkludert vel 100.000 i finansinntekter, heter det i en pressemelding fra importøren.

- Vi er strålende fornøyd med resultatet. Nå ser vi fruktene av samarbeidet med V&S Group, som blant annet har gitt oss ABSOLUT VODKA i porteføljen. I år regner vi med ytterligere vekst, blant annet fordi vi overtar importen av Norges mestselgende vin, Gato Negro, forteller daglig leder Cathrine Amundsen Dahl.

Amundsen importerer og selger produkter som ABSOLUT, Aalborg, Gammel Dansk, Heering, Xanté, Cruzan og Bowmore. Selskapet representerer i tillegg flere store vinprodusenter som for eksempel australske Penfolds, spanske Montecillo og Felix Solis, amerikanske Beringer, italienske Fontanafedda og Pommery Champagne.

Amundsen har etablert nordisk partnerskap med tunge leverandører som Vina San Pedro (Chile), Penfolds (Australia), Vinfruco (Sør-Amerika), Bowmore whisky (Skottland) og Cruzan rom (Virgin Island, USA). Med Vina San Pedro og bestselgeren Gato Negro i porteføljen vil Amundsen klatre flere plasser opp på listen over Norges største vinimportører.

- Denne våren gleder vi oss også over at mange av våre produkter som har gjort det godt på barer og restauranter, nå blir tilgjengelige i Vinmonopolets basisutvalg, sier Amundsen Dahl.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder
Dagens rett

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder

Det er 1. mai, og en skinkestek med sprø svor og spennende tilbehør er dagen verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her