Amundsen opp 70 prosent

Vin- og spritimportøren Amundsen økte omsetningen med 70 prosent i fjor. Etter et halvtørt 2001, høstet selskapet et resultat på hele 4,0 millioner før skatt i 2002. Amundsen satser på fortsatt sterk vekst, blant annet ved å overta Norges mestselgende vin
Redaksjonen
28 April 2003 - 02:00

Omsetningen i fjor var på 94,4 millioner kroner, mot 55,8 millioner året før. Det tilsvarer en økning på nær 70 prosent. Resultatet før skatt endte på 4,0 millioner kroner, inkludert vel 100.000 i finansinntekter, heter det i en pressemelding fra importøren.

- Vi er strålende fornøyd med resultatet. Nå ser vi fruktene av samarbeidet med V&S Group, som blant annet har gitt oss ABSOLUT VODKA i porteføljen. I år regner vi med ytterligere vekst, blant annet fordi vi overtar importen av Norges mestselgende vin, Gato Negro, forteller daglig leder Cathrine Amundsen Dahl.

Amundsen importerer og selger produkter som ABSOLUT, Aalborg, Gammel Dansk, Heering, Xanté, Cruzan og Bowmore. Selskapet representerer i tillegg flere store vinprodusenter som for eksempel australske Penfolds, spanske Montecillo og Felix Solis, amerikanske Beringer, italienske Fontanafedda og Pommery Champagne.

Amundsen har etablert nordisk partnerskap med tunge leverandører som Vina San Pedro (Chile), Penfolds (Australia), Vinfruco (Sør-Amerika), Bowmore whisky (Skottland) og Cruzan rom (Virgin Island, USA). Med Vina San Pedro og bestselgeren Gato Negro i porteføljen vil Amundsen klatre flere plasser opp på listen over Norges største vinimportører.

- Denne våren gleder vi oss også over at mange av våre produkter som har gjort det godt på barer og restauranter, nå blir tilgjengelige i Vinmonopolets basisutvalg, sier Amundsen Dahl.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her