Andreas Larsson vant Trophée Ruinart

Svenske Andreas Larsson (32) vant sist helg den ærefulle tittelen "Best sommelier of Europe in Trophee Ruinart 2004" etter en beinhard konkurranse mellom 35 av Europas beste sommelierer.

I konkurransemomentene inngikk blindprøving, dekantering, mat- og vin i kombinasjon samt servering av champagne fra magnumflaske. Til finalen kom også sveitseren Paolo Basso og franskmannen Dominique Laporte.

- Etter at jeg begynte å interessere meg for vin har de europeiske mesterne vært idoler for meg. Jeg har ennå ikke oppfattet at jeg nå faktisk er med i den internasjonelle sommeliereliten!, sa en lykkelig Larsson.

Andreas var kokk med eget cateringfirma og var egentlig mer interessert av sigarer enn vin da han i 1999 meldte seg på et sommelierkurs på Restaurangakademien i Stockholm. På kurset lærte han seg kunsten å smake vin og oppdaget da vinens fascinerende verden. Etter dette har vin blitt hans liv.

Andreas arbeider til daglig på restautanten Bon Lloc i Stockholm. Restauranten har én Michelin-stjerne, og eieren, Mathias Dahlgren, som selv vant kokke-VM Bocuse d'Or i 1997, gleder seg over Andreas' nye tittel. Forhåpentligvis kommer nå enda flere gjester fra hele verden til Sverige for å besøke restauranten og nyte av de to mestrenes mat- og vinvalg.

- Jeg kan ikke tro at det er sant. Nå vil jeg bare reise hjem, høre på jazz, slappe av og drikke et glass Ruinart 1996 i fred og ro. Deretter skal jeg vanne mine vinranker på balkongen i Gröndal før jeg begynner å tenke på oppladingen til sommelier-VM i Aten nå i oktober. Jeg håper virkelig at jeg kommer til finalen igjen, for jeg elsker virkelig å konkurrere innen vin!, er Larssons avsluttende ord.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen