Anerkjent russisk vodka blir lettere tilgjengelig

Den russiske vodkaen Stolichnaya blir tilgjengelig i alle Vinmonopolets fullsortimentsbutikker.
Redaksjonen
24 Januar 2007 - 10:53

Distributøren Brand Partners skal gjennom sitt merke Stolichnaya ta opp kampen med de to ledende internasjonale merkene innenfor vodkasegmentet, Smirnoff og Absolut.
 
Stor suksess
Stolichnaya har vært en internasjonal suksess, og er i dag det tredje mest solgte vodkamerket i verden.
 
Pernod Ricard sikret seg rettighetene til å distribuere produktet i Norge 2005. Siden da har vodkaen hatt vekst i Norge, selv om distribusjonen har vært begrenset.
- Vi har et produkt som vi er stolte av å kunne distribuere i flere Vinmonopolbutikker enn tidligere. Det interessante for vår del er å se hvilken etterspørsel det har vært etter Stolichnaya till tross for den begrensede distribusjonen.
 
Vi har lagt merke til at mange bartendere i Norge har merket som sin personlige favoritt. Nå er vi glade for at produktet endelig blir lettere tilgjengelig for kvalitetsbevisste Vinmonopolkunder, sier produktsjef David Moir i en pressemelding.
 
Genuin
Jesper Lind eier Internasjonalen Bar i Oslo. Han mener at Stolichnaya smaker som en genuin vodka bør gjøre. Det er hans klare favoritt når man skal drikke vodka bar og avkjølt.
 
Lind mener for øvrig at Stolichnaya har et sterkt og troverdig image.
 
- Stolichnaya har over tid bygget en sterk posisjon i utelivsbransjen gjennom trendsettere. Nå ser vi at andre, både bartendere og gjester, tar etter, legger Moir til.
 
Stolichnaya vant den prestisjetunge utmerkelsen Best Vodka of the Show i den tradisjonsrike konkurransen San Francisco World Spirits Competition i 2005.
 
- Det bekrefter at denne vodkaen er en verdig vodka for det norske markedet, sier David Moir.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her