Anker Big Horn-saken

I september ble det klart at politikerne i Fredrikstad ikke ville gi den nye Big Horn-restauranten skjenkebevilling. Nå ankes saken til Fylkesmannen.

Det var i midten av september at det daværende Ap-flertallet i Fredrikstad formannskap avslo  kjedens søknad om å få skjenke alkohol ved den planlagte restauranten Bar & Biff.
 
Skjenketak
Årsaken til avslaget var at antall bevillinger var "brukt opp". Politikerne mente blant annet at skjenketaket i kommunen var sprengt og at det utfra den alkoholpolitiske planen ikke var ønskelig med flere skjenkesteder i sentrum.
 
Juristmat
Slik lukter det juristmat av lang vei. I et brev til Fredrikstad kommune mener Big Horn-kjedens advokat Dag Fosse at politikerne gjør forskjell på bevillingssøkerne i byen, skriver Demokraten.
 
Usaklig
-Vedtaket innebærer en usaklig forskjellsbehandling sammenholdt med Bystyrets vedtak fra mai 2007 hvor Pelikanen fikk innvilget alminnelig skjenkebevilling ved Bryggetaket i Storgata 13. Det er ikke påvist noen vektige næringspolitiske grunner for at Pelikanen skulle få innvilget sin søknad om skjenkebevilling, skriver han.
Advokaten anmoder kommunen om å omgjøre vedtaket før eventuelt Fylkesmannen blir koblet inn.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen