Ansatte slåss for jobb og lønninger

Ansatte slåss for jobb og lønninger

Ansatte ved utesteder på Zachariasbryggen tjente 50 000 kroner i baren.
23 September 2013 - 23:20

Tolv tidligere bartendere og servitører mener de ble fratatt lønn og arbeid uten grunn da Utsikten Restaurantdrift overtok driften av tre utesteder på Zachariasbryggen i Bergen.

Da de ansatte ved utestedene Pianobaren, Piren og Havariet jobbet for selskapet KJS, ble det operert med tre ulike ordninger for avlønning av de ansatte.

Dette betød blant annet at ansatte fikk 12,5 prosent av omsetningen i baren pluss tips. Dette førte til at ansatte kunne ha årslønner fra en halv til én million kroner.

Da Utsikten Restaurantdrift overtok driften, ble det bråk, skriver Bergensavisen.

– I praksis fikk jeg tilbud om fulltidsjobb til halvparten av lønnen jeg hadde hatt, sa en av lederne da rettssaken mellom de 12 ansatte og Utsikten Restaurantdrift startet.

De tidligere ansatte har fagforeningens støtte i synet på at Utsikten Restaurantdrift har foretatt en virksomhetsoverdragelse. Dermed plikter selskapet etter arbeidsmiljøloven å gi de ansatte de samme lønns- og arbeidsvilkår som før.

LES OGSÅ: Utelivskonger konkurs

Utsikten Restaurantdrift argumenterer imidlertid for at overtakelsen skjedde som en overdragelse etter konkurs, og at selskapet dermed ikke plikter å tilby samme lønnsvilkår. Det er satt av syv dager i Bergen tingrett til konflikten.

Arbeidsrettssaken med de tolv ansatte på Piren, Pianobaren og Havariet er den siste i rekken av konflikter på Zacharisasbryggen.

65 av Utsikten Restaurantdrifts ansatte fikk i begynnelsen av månden permitteringsvarsel på grunn av en langvarig konflikt mellom arbeidsgiveren og huseier Zachariasbryggen AS, skriver Bergensavisen.

LES OGSÅ: – Dette er mafiametoder

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her