- Dette er mafiametoder

- Dette er mafiametoder

Eieren av Zachariasbryggen i Bergen langer ut mot byens største eiendomsinvestorer etter konkursen i selskapet.
15 September 2013 - 23:14

Etter flere års kamp for å holde selskapet i live, ble Zachariasbryggen AS i forrige uke slått konkurs i Bergen Tingrett. Zachariasbryggen AS fikk et negativt resultat på nærmere 15 millioner kroner i 2012.

Nå raser eieren av Zachariasbryggen, Knut Jørgen Hauge, mot alle parter i konflikten som har preget Bergen de siste årene, skriver dn.no.
Hauge eier bygget, mens tomten er eid av eiendomsinvestorene Geir Hove og Tom Rune Pedersen, som driver Bergen Sentrum Tomteselskap (BST). Hauge har lenge ønsket å kjøpe tomten, men har ikke nådd fram hos investorene.

Nå anklager nå sin største leietaker, Utsikten Resturantdrift ved driver Tom Greni, for å ha samarbeidet med Hove og Pedersen om å drive ham i konkurs. Hauge sier til avisa at hele tapet hans har bakgrunn i at Greni sluttet å betale leie i 2011.

Han mener Tom Rune Pedersen og Geir Hove står bak det han kaller en finansiell voldtekt, med Greni som nyttig idiot.

Greni karakteriserer anklagene som sludder og vås. Han sier Utsiktens konflikt med Zachariasbryggen startet i desember 2011, etter at Zachariasbryggen as hadde bygget opp et tap på 34 mill.

- Jeg forstår ikke hvordan vi, med et leienivå på 6 mill i året inntil i år, der det til overmål er et rettsforlik på en fast omsetningsprosent i leie, kan ha bidratt til Zachariasbryggens underskudd. En voldgiftsdom fra desember 2012 slår fast at det er byggkontrakten som gjelder mellom partene, og Utsikten har betalt fullt ut etter denne, sier han.

Greni mener Hauge selv er skyld i tapene på Zachariasbryggen.

Gjennom sine advokater avvsier også Hove og Pedersen Hauges på det sterkeste. De sier til avisa at verken Utsikten eller Tom Greni er forbundet med eller kontrollert av BST eller personene bak BST.

LES OGSÅ: Utelivskonger konkurs

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 28. januar i Oslo

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen

Det er sjelden du får møte en Master of Wine og smake viner som ikke er tilgjengelig i Norge. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her