Ansiktsløftning for Palmen

Ansiktsløftning for Palmen

Palmen på Grand Hotel har fått ny meny, utvidede åpningstider og interiørdesign ved Anemone Wille Våge, 100 år etter at dørene åpnet første gang.
Aase E. Jacobsen
07 Februar 2013 - 13:30

– Hos Palmen kan gjestene møtes til en lett lunsj, dele en bedre middag eller ta et avbrekk fra shoppingen med en kaffe. Med servering også på kveldstid blir det summende stemning både dag og kveld, sier salg- og markedsdirektør, Kari Hasselknippe.

Feirer 100 år

Palmen Restaurant åpnet for første gang i 1913 og feirer 100 år i år. Det markeres med redesignede lokaler og ny meny. «Sharing» er en sentral del av restaurantopplevelsen.

– Det er en økende trend at mange ønsker å dele matopplevelser og smake mer fra en meny. Vi gir Palmens lunsj- og middagsgjester muligheten til å dele flere av våre retter, forteller Hasselknippe.

Kjøkkensjef Jørn Odden forteller at Palmen har et internasjonalt kjøkken, hvor de engasjerte kokkene leker seg frem til spennende smaksopplevelser.
– Vi tilbyr et internasjonalt fusion-kjøkken og serverer blant annet Crispy Duck-salat og ravioli, i tillegg til våre signaturretter som Cæsarsalat og høye smørbrød. Vi håper vår smaksrike «dagens suppe» blir en «hit», forteller kjøkkensjef Jørn Odden, tidligere Sous Chef på 7-stjerners hotellet Burj Al Arab i Dubai.

Frekk eleganse

Palmen er kjent som en arkitektonisk perle i hjertet av Grand Hotel, med sin karakteristiske glasskuppel som slipper lyset inn. Restauranten er tredelt, med plass til 74 gjester i hovedlokalet.

Norges mest anerkjente interiørarkitekt, Anemone Wille Våge, har gitt restauranten et nytt utseende i glamorøs klassisistisk stil.

– Nå møtes det ærverdige og det moderne i frekk eleganse og endelig kan Palmen nytes på kveldstid også, forteller prosjektleder, Jan Erik Rivelsrud.
Palmen Restaurant var opprinnelig en åpen hotellhave med springvann, kalt Palmehaven. Her kunne gjestene nyte matopplevelsene på en skyggefull veranda, slik Ibsen pleide å gjøre i sommerhalvåret. I 1913 ble haven bygget inn med glasstak og palmegrener.

Wall of Fame

En mer tilbaketrukket del av restauranten byr på diskret luksus, hvor lokalet er kledd i lune lillatoner for å gi gjestene en rolig og avslappet atmosfære. Der finnes nå en «Wall of Fame».

– Kjente personligheter, popartister og filmskuespillere som tidligere har besøkt Palmen er avbildet på denne veggen. Deres sitater fra gjesteboken forteller Palmens fasjonable historie, sier Hasselknippe.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ikke for tidlig å sette kalkun på menyen - med kalkunfilet blir den ekstra lettlaget
Dagens rett

Det er ikke for tidlig å sette kalkun på menyen - med kalkunfilet blir den ekstra lettlaget

Prøv denne oppskriften hvor kalkunfileten får følge av rødløksmarmelade og eplesaus. Så kan du lage en vri på høsttakkefesten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her