Anvendelig og rimelig portugiser

Ukens vin har det mange leter etter i en vin, god smak som passer til mange anledninger og en svært gunstig pris.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Vale da Judia Castelão 2004 (15198) er ikke bare en god matvin men den har akkurat nok bærsødme til å passe godt inn under det særnorske begrepet "kosevin". Faktisk har den sjelden høy kvalitet for dette prissegmentet. Selv om den ikke er beregnet på lagring, har den såpass god frukt at den vil holde seg og muligens også utvikle seg videre i minst et år til.

Duften er tiltalende med toner av røde og mørke bær, særlig blåbær, fatkrydder/vanilje og en anelse jordlighet. I munnen er den saftig med fin friskhet som vokser utover smakskurven. Den gode bærsødmen balanserer syrene godt og gir en svært behagelig munnfølelse. Smaken sitter godt og ganske lenge. Drikk den til saftig lyst kjøtt med kremet saus eller torsk med mye smak og en del fedme i tilbehøret.

Ukens vin er laget av kooperativet i Santo Isidro de Pegões, som ligger rett øst for Lisboa. Kooperativet med vinmakeren Jamie Quendera i spissen er ambisiøst og de siste seks-sju års kvalitetssatsing har gitt resultater. Til sammen disponerer koop'et over 900 hektar vinmarker dominert av druen som Vale da Judia Castelão 2004 i all hovedsak er laget av. Nemlig castelão, Terra do Sado-appellasjonens juvel, som tidligere ble kalt periquita, og som er blitt kjent gjennom storselgere som nettopp Periquita og J. P. Tinto.

Pegões har et gunstig klima på grunn av nærheten til Atlanterhavet som sørger for god ventilasjon når sommertemperaturene går i taket. Beliggenheten midt mellom de viktige elvene Tagus og Sado er også med å gjøre Pegões spesiell. I tillegg består jordsmonnet av skrinn sandjord som er formet gjennom millioner av års elveavleringer. Alt dette bidrar til å forklare vinens saftige balanserte stil.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS og SMS
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det som SMS eller MMS-tekstmelding på mobiltelefonen din.

w MMS:
Skriv Ukens og send til 2004 .
Du mottar deretter Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - hver tirsdag.
Tjenesten koster 5 kroner pr. mottatt melding.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Ukens stop og sender til 2004 .

w SMS:
Skriv varsle ukensvin og send til 1986. Du får Ukens vin sendt som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke.
Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kroner 5 pr. mottatt melding.

Bestille SMS kun én gang: Skriv ukensvin (i ett ord) og send til 1986. Etter noen sekunder får du Ukens vin på displayet.

Ukens vin som e-post er en spennende tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis . Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Alle andre kan først lese om Ukens vin på onsdag. Det gir deg et forsprang når du vil kjøpe en av godbitene, samtidig som du rekker å bestille dem til helgen.
 
Benytt påmeldingsfeltet nedenfor for å melde deg på Ukens vin:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen