Åpent brev til Johannes Leitz og Red & White

Følgende brev ble sendt til den tyske vinprodusenten Leitz samt deres nye importør i Norge, Red & White.
Aase E. Jacobsen
21 Januar 2011 - 09:49

Jeg skriver til dere som Leitz' nest største kunde i Norge, den eneste som har handlet mer fra ham de siste fem årene er Vinmonopolet. Siden 2006 har firmaet mitt solgt over 25.000 flasker med vin produsert av Leitz og importert av Record Vinimport, over 20.000 av disse flaskene er solgt de siste tre årene.

Jeg har hatt Leitz Trocken som husvin på våre to største steder, og har fått med meg hvordan folks oppfatning av tysk Riesling har forandret seg de siste årene. Fra 2006 hvor folk med skepsis takket ja til et glass Riesling med forventning om å få en halvtørr vin de ikke ville like, og til slik det er i dag hvor man normalt blir møtt med; "åh, er det Leitz, den kjenner vi godt fra før. Jeg tar gjerne et glass!"

Jeg har besluttet at fra 19.01.2011 vil jeg ikke lenger kjøpe Leitz' viner, det samme gjelder også for andre viner fra hans nye importør Red & White. Denne avgjørelsen har jeg tatt på bakgrunn av den mildt sagt uryddige måten importørskiftet i Norge ble utført på. Sjeldent har det vært større enighet i miljøet om at denne form for å drive forretning er uønsket.

Jeg er overrasket over at Leitz ikke har tatt i betraktning hvilken sterk merkevare "Leitz" har blitt i Norge, og det på Recordtid. Et par raske søk på Googles norske sider viser følgende resultat: Kloster Eberbach Riesling 865 treff, Schloss Vollrads Riesling 435 treff, Georg Breuer Riesling 1.140 treff og Leitz Riesling 5.810 treff.

Samtlige i norsk vinbransje er klar over hvem det er som har gjort denne jobben.

Jeg er ikke naiv, og tror ikke at fordi om vi slutter å kjøpe Leitz' viner, så vil han få problemer med å få solgt dem. Dette handler mer om en moralsk handling, og at jeg har muligheten til å velge hvem jeg ønsker å handle med og av.

Vi er så heldige i Norge at det er mange gode tyske vinprodusenter i markedet, så det vil ikke være noen utfordring i å finne tilsvarende kvalitet til samme pris.

Jeg vil samtidig oppfordre alle andre til å følge opp en boikott både av Leitz og Red & White, dette for å vise en klar holdning til hvordan man ønsker at bransjen skal bevege seg videre.

Torstein Hiorth Østenstad,
medeier i Rodeløkka Invest og restaurantsjef på Ylajali

Les resten av hovedsaken

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her