Apéritifs Polliste på Palm og andre PDA-er

Nå kan du laste ned en hel database med ca 1600 røde og hvite viner smakt av Apéritifs profesjonelle smakere. Birdsteps databaseteknologi gjør at du får råd om matfølge, lagring, serveringstemperatur, pris og selvfølgelig vår vurdering av vinen. Alt søkba
Redaksjonen
07 November 2000 - 12:41

Mange lesere har etterlyst å kunne lese Apéritifs Polliste på sin håndholdte. Nå er det mulig ved hjelp av teknologien Birdstep har utviklet for søk i databaser. Kun denne teknologien gjør det mulig å hente inn hele 1600 røde og hvite viner i din håndholdte og samtidig gjøre alle dataene som ligger i Pollisten søkbar. Databasemotoren er verdenspatentert.

Den er selvfølgelig også meget velegnet til en hel del andre oppgaver der det tas i bruk håndholdte maskiner som innenfor helsevesenet, engineering og selvfølgelig i salgsarbeidet og i kommende mobiltelefoner. Men Birdstep har altså valgt Apéritifs Polliste for å demonstrere hva de har utviklet. Det finnes også en engelsk versjon der de norske tekstene er fjernet og kroner er erstattet med dollar. Den er allerede demonstrert i Japan, men er ikke nedlastbar.

På den norske versjonen, som du kan laste ned, kan du søke etter vin innenfor land og områder, etter hvilken prisklasse du ønsker, hva slags mat den skal passe til og hvor mange stjerner Apéritifs smakere har gitt. Du kan lagre opplysninger om vin som du finner i databasen og bruke den som huskeliste eksempelvis når du skal handle på polet.

Foreløpig konsentrerer vi oss om vin - mest av hensyn til at det finnes håndholdte maskiner som ikke har all verdens lagringsplass. Men vi legger ikke skjul på at det arbeides med en større database der eksempelvis cognac og champagne samt andre godsaker er med.

Apéritif 1.0 vil bli oppdatert hver fjortende dag og kan lastes ned her (følg linkene):
 
Gjeldende versjonsdato: 7. november 2000.
 
Pollisten for Palm (selvutpakkende fil)
(evnt. de to utpakkede filene som ligger i exe-fila ovenfor (1 og 2):
 
Hjelpefiler for Palm (i Adobe Acrobat-format)
Hjelpefiler for Windows CE (PPC) (i Adobe Acrobat-format)
 
Alt kan også lastes ned fra:

Demonstrasjon av applikasjonen

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du en svært prisgunstig og moderne vri på rioja – laget av en ekte vinmagiker
+
Ukens vin

Her får du en svært prisgunstig og moderne vri på rioja – laget av en ekte vinmagiker

Alvario Palacios er mest kjent for sine Priorat-viner, men det er i det østlige Rioja at røttene finnes.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Se alt det gode du kan lage av et gresskar
Guide
Oppskrifter med gresskar

Se alt det gode du kan lage av et gresskar

Gresskar er så mye mer enn morsomme lykter til halloween. Her finner du de beste oppskriftene, både salte og søte.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bruk hele kyllingen, del 1: Ramen er billig luksus som gir deg alt utenom vinen, den matchen fikser du selv
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Bruk hele kyllingen, del 1: Ramen er billig luksus som gir deg alt utenom vinen, den matchen fikser du selv

Mitt favorittmåltid hjemme for tredje år på rad er ramen og en amerikansk chardonnay i kjølig stil. Det er sunt og næringsrikt, og denne vinen gir den siste lille magien for at dette skal bli full pott på hyggeskalaen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Fish and chips kan også være festmat
Dagens rett
Fish and chips med steinbit

Fish and chips kan også være festmat

Denne fiskeretten kommer til å bli godt mottatt av så vel store som små, og oppskriften er ikke vanskelig å følge heller.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du en svært prisgunstig og moderne vri på rioja – laget av en ekte vinmagiker
+
Ukens vin

Her får du en svært prisgunstig og moderne vri på rioja – laget av en ekte vinmagiker

Alvario Palacios er mest kjent for sine Priorat-viner, men det er i det østlige Rioja at røttene finnes.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Se alt det gode du kan lage av et gresskar
Guide
Oppskrifter med gresskar

Se alt det gode du kan lage av et gresskar

Gresskar er så mye mer enn morsomme lykter til halloween. Her finner du de beste oppskriftene, både salte og søte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Du har en boblende høytid i vente – få opptil 40% rabatt på eksklusive musserendesmakinger
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Du har en boblende høytid i vente – få opptil 40% rabatt på eksklusive musserendesmakinger

For å gjøre juleforberedelsene enklere for deg, har vi satt sammen en enestående pakke – jo mer du smaker, desto større rabatt får du.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik lager du en smaksrik fiskemiddag på et kvarter
Dagens rett
Hurtigmarinert ovnsbakt laks med couscoussalat

Slik lager du en smaksrik fiskemiddag på et kvarter

Ok, de femten minuttene er ikke iberegnet oppvarmingen av ovnen. Men uansett er denne oppskriften kjapp som få. Og riktig så velsmakende.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik gjør du grillkyllingen sexy
Dagens rett
Grillet kylling med spinatpasta

Slik gjør du grillkyllingen sexy

Nygrillet kylling er lettvint. Det er også kyllingbryst. Du velger selv hva du bruker i denne fristende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bruk hele kyllingen, del 1: Ramen er billig luksus som gir deg alt utenom vinen, den matchen fikser du selv
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Bruk hele kyllingen, del 1: Ramen er billig luksus som gir deg alt utenom vinen, den matchen fikser du selv

Mitt favorittmåltid hjemme for tredje år på rad er ramen og en amerikansk chardonnay i kjølig stil. Det er sunt og næringsrikt, og denne vinen gir den siste lille magien for at dette skal bli full pott på hyggeskalaen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her