Apéritifs Polliste på Palm og andre PDA-er

Nå kan du laste ned en hel database med ca 1600 røde og hvite viner smakt av Apéritifs profesjonelle smakere. Birdsteps databaseteknologi gjør at du får råd om matfølge, lagring, serveringstemperatur, pris og selvfølgelig vår vurdering av vinen. Alt søkba
Redaksjonen
07 November 2000 - 11:41

Mange lesere har etterlyst å kunne lese Apéritifs Polliste på sin håndholdte. Nå er det mulig ved hjelp av teknologien Birdstep har utviklet for søk i databaser. Kun denne teknologien gjør det mulig å hente inn hele 1600 røde og hvite viner i din håndholdte og samtidig gjøre alle dataene som ligger i Pollisten søkbar. Databasemotoren er verdenspatentert.

Den er selvfølgelig også meget velegnet til en hel del andre oppgaver der det tas i bruk håndholdte maskiner som innenfor helsevesenet, engineering og selvfølgelig i salgsarbeidet og i kommende mobiltelefoner. Men Birdstep har altså valgt Apéritifs Polliste for å demonstrere hva de har utviklet. Det finnes også en engelsk versjon der de norske tekstene er fjernet og kroner er erstattet med dollar. Den er allerede demonstrert i Japan, men er ikke nedlastbar.

På den norske versjonen, som du kan laste ned, kan du søke etter vin innenfor land og områder, etter hvilken prisklasse du ønsker, hva slags mat den skal passe til og hvor mange stjerner Apéritifs smakere har gitt. Du kan lagre opplysninger om vin som du finner i databasen og bruke den som huskeliste eksempelvis når du skal handle på polet.

Foreløpig konsentrerer vi oss om vin - mest av hensyn til at det finnes håndholdte maskiner som ikke har all verdens lagringsplass. Men vi legger ikke skjul på at det arbeides med en større database der eksempelvis cognac og champagne samt andre godsaker er med.

Apéritif 1.0 vil bli oppdatert hver fjortende dag og kan lastes ned her (følg linkene):
 
Gjeldende versjonsdato: 7. november 2000.
 
Pollisten for Palm (selvutpakkende fil)
(evnt. de to utpakkede filene som ligger i exe-fila ovenfor (1 og 2):
 
Hjelpefiler for Palm (i Adobe Acrobat-format)
Hjelpefiler for Windows CE (PPC) (i Adobe Acrobat-format)
 
Alt kan også lastes ned fra:

Demonstrasjon av applikasjonen

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake
Ukens drink

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake

Whisky og ingefærøl er som skapt for vinteren. Her serverer vi én av dem med den som for mange er selveste Irish Whiskey.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak hundrevis av viner på Rieslingmessen 2025
Matkurs og vinkurs
Vinmesse 07. mai i Oslo

Smak hundrevis av viner på Rieslingmessen 2025

Bli med på en smakfull vinopplevelse hvor du får smake viner fra noen av verdens beste rieslingprodusenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her