Åpner Agra i Ålesund
Restaurant Cavatelli i Ålesund legger inn årene. Opp dukker Agra Ålesund.
Redaksjonen
04 August 2008 - 17:00
Det er ålesundrestauratøren Einar Søvik som har overtatt driften av Cavatelli. Nå er det klart for forandringer.
- I slutten av september vil det åpne en indisk restaurant i lokalene, sier Søvik.
Agra-avlegger
Restauranten blir en avlegger av spisestedet Agra på Aker Brygge i Oslo.
- De skal sende opp indiske kokker og servitører, og menyen blir en blåkopi av hva restauranten tilbyr i Oslo, kanskje med et litt lavere prisnivå, sier Søvik.
Cavatelli kommer til å ha åpent som normalt de neste ukene, men når sommersesongen er over, begynner forvandlingen.
- Vi er i planleggingsfasen om hvordan lokalene skal bygges om. Blant annet skal det jo inn en tandooriovn her, og indisk dekor, sier Søvik.
Han mener lokalene Cavatelli har er noen av det flotteste i Ålesund.
Gammel ide
Søvik fikk ideen om å starte en indisk restaurant for mange år siden.
- Jeg har sett på andre lokaler, men da jeg fikk nyss i at Cavatelli skulle legge inn årene, var jeg ikke i tvil, sier han.
Så mye erfaring med indisk mat har han ikke.
44 år
- Men etter 44 år i bransjen plukker man jo opp litt her og der, sier Søvik til Sunnmørsposten.
Han har blant annet drevet Fregatten, Toldboden og Cruise i Ålesund tidligere.
Søvik tror så absolutt at sunnmøringene er klare for indisk mat.
- Vi er blitt et reisende folkeslag, og undersøkelser jeg har gjort viser at svært mange etterlyser indisk mat på Sunnmøre. Etter at det ble kjent at jeg skal starte opp Agra, har jeg også fått svært mange positive tilbakemeldinger, sier Søvik.
Forsiden akkurat nå