Åpner Agra i Ålesund

Restaurant Cavatelli i Ålesund legger inn årene. Opp dukker Agra Ålesund.
Redaksjonen
04 August 2008 - 17:00

Det er ålesundrestauratøren Einar Søvik som har overtatt driften av Cavatelli. Nå er det klart for forandringer.
 
- I slutten av september vil det åpne en indisk restaurant i lokalene, sier Søvik.
 
Agra-avlegger
Restauranten blir en avlegger av spisestedet Agra på Aker Brygge i Oslo.
 
- De skal sende opp indiske kokker og servitører, og menyen blir en blåkopi av hva restauranten tilbyr i Oslo, kanskje med et litt lavere prisnivå, sier Søvik.
 
Cavatelli kommer til å ha åpent som normalt de neste ukene, men når sommersesongen er over, begynner forvandlingen.
 
- Vi er i planleggingsfasen om hvordan lokalene skal bygges om. Blant annet skal det jo inn en tandooriovn her, og indisk dekor, sier Søvik.
 
Han mener lokalene Cavatelli har er noen av det flotteste i Ålesund.
 
Gammel ide
Søvik fikk ideen om å starte en indisk restaurant for mange år siden.
 
- Jeg har sett på andre lokaler, men da jeg fikk nyss i at Cavatelli skulle legge inn årene, var jeg ikke i tvil, sier han.
 
Så mye erfaring med indisk mat har han ikke.
 
44 år
- Men etter 44 år i bransjen plukker man jo opp litt her og der, sier Søvik til Sunnmørsposten.
 
Han har blant annet drevet Fregatten, Toldboden og Cruise i Ålesund tidligere.
 
Søvik tror så absolutt at sunnmøringene er klare for indisk mat.
 
- Vi er blitt et reisende folkeslag, og undersøkelser jeg har gjort viser at svært mange etterlyser indisk mat på Sunnmøre. Etter at det ble kjent at jeg skal starte opp Agra, har jeg også fått svært mange positive tilbakemeldinger, sier Søvik.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her